FC Zoetermeer JO16-1 Nederlands Kampioen O16-teams, JO17 derde

Eindelijk was het zo ver. Na een aantal malen uitgesteld te zijn geweest wegens Corona vond zaterdag 3 juli het Nederlands Kampioenschap voor 016 en 017 teams plaats bij vv SHO in Oud-Beijerland.

De JO16-1 jongens had eerder deze week kunnen werken aan het efficiënt omgaan met kansen tijdens een midweekse oefenwedstrijd tegen het Zoetermeerse DWO, een duel dat met dubbele cijfers werd gewonnen. Tijdens het VTT (Voetbal Talenten Toernooi) lag het niveau hoger met deelname van twaalf teams uit heel Nederland, die waren verdeeld in drie poules. Alle nummers 1 speelden met de beste nummers 2 de halve finalewedstrijden en de winnaars van deze halve finales gingen door naar de finale.

Gehaast

De poulefase ging niet gemakkelijk voor FC Zoetermeer JO16-1. Doordat de wedstrijden tweemaal elf minuten duurden, loonde het niet om langzaamaan te doen en dit resulteerde in gehaast spel. De eerste wedstrijd tegen vv Drechtstreek werd ondanks de twee gele kaarten (per gele kaart drie minuten het veld verlaten) afgesloten met de befaamde brilstand: 0-0. De overige wedstrijden tegen Rockanje en UVV werden gewonnen en maakte dat de JO16-1 als groepswinnaar naar de halve finale mocht.

Spannend

Wippolder was de tegenstander. Met redelijk goed voetbal werd de finale afgedwongen door winst op deze Delftse tegenstander en in de finale stond Sportlust’46 tegenover de Zoetermeerders. Een finale is per definitie meestal niet geweldig, maar deze was wel heel spannend. FC Zoetermeer maakte halverwege de tweede helft de uiteindelijke verdiende treffer waarmee de jongens de titel van Nederlands Kampioen voor 016-teams een heel jaar lang mogen dragen. Na het fluitsignaal werd er een feestje gevierd waarna op gepaste Corona-wijze de prijzen werden uitgereikt. Groot compliment aan de JO16-1: met slechts twaalf spelers werd dit mooie resultaat gerealiseerd.

JO17

De JO17-1 van FC Zoetermeer nam deel in de categorie O17-teams. Nadat alle wedstrijden in de groepsfase werden gewonnen stond de O17-1 in de halve finale tegenover Sportlust ’46. Deze werd verloren en dat resulteerde erin, dat de jongens om de derde plaats moesten strijden tegen De Betrokken Spartaan. Deze wedstrijd werd door FC Zoetermeer gewonnen met 2-0. Een mooie derde plaats voor de JO17-1, dat tevens de sportiviteitsprijs won!