Oefenvoetbal: DSVP ruim langs FC Zoetermeer

|||||||||||||

In Pijnacker was DSVP in een oefenduel FC Zoetermeer ruim de baas. De mannen van trainer Dennis van den Steen waren met 4-1 de betere ploeg. Joey Zonneveld had met een hattrick een groot aandeel in de zege.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

In een leuke openingsfase kreeg FC Zoetermeer al snel twee kansen. Emre Terlemis zag beide mogelijkheden verloren gaan. Het doelpunt viel vervolgens aan de andere kant. In de elfde minuut verschalkte DSVP’er Bryce van de Harst in een één-op-één situatie doelman Wesley Teeuwisse: 1-0. FC Zoetermeer had daarna een licht voordeel, maar kon de gelijkmaker niet produceren. Een bal van Djamil el Messaoudi belandde op de lat. Een paar minuten voor de rust kreeg DSVP nog een goede kans. Een hoekschop van Rowdi Nobbe werd door Bauke Beerda rakelings naast het Zoetermeerse doel gekopt.

Kort na de hervatting kon DSVP de voorsprong al verdubbelen. Joey Zonneveld werd met een lange bal aangespeeld en kon vervolgens van de linkerkant Wesley Teeuwisse verrassen: 2–0.  FC Zoetermeer gaf niet op en zag in de 54e minuut een bal van de lijn gehaald worden. Nog geen minuut later kreeg FC Zoetermeer een strafschop van arbiter Piet Opdam, nadat Emre Terlemis onjuist was afgestopt. Terlemis schoot de bal zelf keurig in de linker kruising: 2-1.

Met nog een kwartier te spelen breidde DSVP haar voorsprong verder uit. Joey Zonneveld liet de bal na een hoekschop van Rowdi Nobbe met een lob in de touwen verdwijnen: 3-1.  Vier minuten later gaf Nando Zahino een mooie lange bal richting Joey Zonneveld, die de doelman omspeelde en zijn derde treffer in het lege doel deponeerde. FC Zoetermeer speelde een prima wedstrijd, maar moest toch een flinke nederlaag incasseren.