Oefenvoetbal: FC ’s-Gravenzande en Zwaluwen in evenwicht

|||||||||||

De laatste wedstrijd voor de zomervakantie speelde FC ’s-Gravenzande tegen competitiegenoot Zwaluwen uit Vlaardingen. Voor het laatst stonden de ploegen op 5 september 2020 tegenover elkaar. FC ’s-Gravenzande ging er toen met de 2-3 winst vandoor dankzij doelpunten van Yordi Klepke, Frank Broos en Yuri Westhoff. Maar dat zegt nu uiteraard helemaal niets. Belangrijk voor beide ploegen was om weer wedstrijdritme op te doen.

Tekst: Jan Hoogenraad         |       Foto’s: Pieter Vermeer

In het eerste kwartier gebeurde er niet veel en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld zonder dat er echte kansen te noteren waren. Zwaluwen scoorde wel als eerste, maar vanwege buitenspel werd die treffer geannuleerd. De eerste serieuze poging van FC ’s-Gravenzande viel pas halverwege de eerste helft te noteren. Op aangeven van Rick Boers was Nelson Bashir gevaarlijk, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt.

In de 23e minuut kon hij weer op het doel schieten, maar die inzet werd door de Zwaluwen-doelman gepakt. Aan de andere kant verwerkte doelman Jurrian Jouvenaar een inzet van Zwaluwen tot hoekschop. Voor de thuisploeg was Twan van Meerten kansrijk, maar ook nu tikte de Vlaardingse doelman de bal tot hoekschop. Een vrije trap net voor de zestienmeterlijn werd door Zwaluwen goed ingeschoten, maar de bal belandde recht in de handen van de ’s-Gravenzandse doelman. Deze moest kort hierna weer in actie komen, ook weer uit een vrije trap voor Zwaluwen, maar hij tikte de bal met een fraaie reflex over de lat. De beste kans voor FC ’s-Gravenzande in de slotminuten van de eerste helft was voor Yuri Westhoff op aangeven van Rick Boers, maar hij raakte de bal niet goed en kopte naast. Geen doelpunten dus voor rust.

In de tweede helft vielen er wel doelpunten te noteren. Met de nodige wissels in beide teams was het in eerste instantie FC ’s-Gravenzande dat sterk aandrong. Een eerste poging van Rick Boers, op aangeven van Frank Broos, werd door de Zwaluwen-doelman tot hoekschop verwerkt. Maar de volgende poging was wel raak, waarbij Stefan Bruin kon uithalen en de doelman kansloos liet: 1-0. Drie minuten later mocht Sander Koeleman een terechte vrije trap nemen op zijn favoriete plekje. Met een fraaie treffer in de linkerbovenhoek bracht hij de stand op 2-0.

Maar kort hierna bracht Zwaluwen met een fraai doelpunt van Eric Fortes de stand terug tot 2-1. Maar ook in deze stand kwam snel verandering. Toen Boy de Soomer voor FC ’s-Gravenzande probeerde de bal uit het strafschopgebied te schieten schoot hij die tegen Eric Fortes op en caramboleerde de bal zomaar achter Jurrian Jouvenaar: 2-2. In het laatste kwartier nog diverse kansjes voor beide ploegen. Stefan Bruijn zag zijn inzet tot hoekschop verwerkt worden en in de tegenaanval kwam een Zwaluwen-aanvaller vrij voor de ’s-Gravenzandse doelman, maar schoot naast. Een eigenlijk niet te missen kans om op voorsprong te komen. Op aangeven van Rick Boers schoot tien minuten voor tijd Stefan Bruijn de bal naast en dat deed ook Twan van Meerten kort voor tijd. Een kans voor de Vlaardingers om toch nog met de winst naar huis te gaan had ook geen resultaat en bleef het dus bij 2-2. Scheidsrechter Cor van Elswijk had het niet moeilijk in dit sportieve treffen.

In de drie gespeelde wedstrijden werd in elk geval weer wat wedstrijdritme opgedaan. De selectie heeft nu drie weken rust om op 31 juli ’echt’ te starten met de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een trainingsdag, mits corona niet weer roet in het ’voetbaleten’ gooit.