Oefenvoetbal: TAC’90 en UVS komen gelijkspel overeen

|||||||||||||||||||||||||

Op Sportpark de Verlichting begon TAC’90 aan een drieluik als afronding van het eerste deel van de voorbereiding. Zaterdag was als eerste de Leidse zaterdag tweedeklasser UVS te gast. UVS is duidelijk een andere weg ingeslagen in vergelijking met het verleden, want in de selectie waren maar liefst tien spelers opgenomen afkomstig uit de eigen jeugd. Ook de staf van UVS bestaat uit trainers die in het verleden hun sporen hebben verdiend binnen de jeugdopleiding van de Leidse club.

Tekst: Eugène Hercules          |       Foto’s: Aad van der Knaap

TAC’90 was voor dit duel verre van compleet, waardoor trainer Mario Koswal een beroep moest doen op een aantal spelers van het talentvolle Onder 23-team. Gelukkig bleek wederom dat TAC’90 over een groep talentvolle jongeren beschikt, waar het in de toekomst veel plezier aan kan beleven.

UVS verraste TAC’90 in de openingsfase met snel en attractief voetbal. Ook zetten de bezoekers bij balverlies direct hoog druk en daar moesten de gastheren toch even aan wennen. Gelukkig voor TAC’90 stond het vizier van UVS in de beginfase niet goed afgesteld, want drie dotten van kansen werden onbenut gelaten. Namens TAC’90 legde Kamal Amheye aan voor een hard schot, maar de Leidse goalie wist het schot te keren.

Na twintig minuten nam UVS dan toch de leiding. Met een afstandsschot wist Mike Helsing de Haagse doelman Dennis Hendriks te passeren: 0-1. Lang konden de gasten daar niet van genieten, want met een bekeken schot produceerde Geryon Alberto de gelijkmaker: 1-1. Dat smaakte naar meer en nu kwam TAC’90 meer in het vertrouwde spel met techniek en snelheid als belangrijkste wapens. Dit resulteerde in meer druk op het Leidse doel. Vlak voor het strafschopgebied nam Kamal Amheye een vrije trap, die op de arm van een Leidse verdediger terechtkwam. Scheidsrechter Moon kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Mo El Ousrouti liet zich dat buitenkansje niet ontnemen en scoorde onberispelijk de 2-1. Met nog één minuut op het scorebord dacht TAC’90 met een voorsprong de rust te kunnen ingaan, maar daar dacht de Leidse spits Tomas Tavilla toch anders over: 2-2.

Regen

In de pauze was het gaan regenen en in de tweede helft gingen de hemelsluizen een aantal keren flink open. Hierdoor werd het veld gladder en dat kwam het spel vooral in de eindfase niet ten goede. Ook pasten beide trainers een groot aantal wissels toe en dat had natuurlijk invloed op het vertoonde spel. De individuele kwaliteit van een aantal TAC’90-spelers leek toch de doorslag te gaan geven, maar op de één of andere manier wilde bal er niet in. Via snelle counters bleef ook UVS gevaarlijk bezig en dus was het gelijkspel (gelet op de omstandigheden) als eindresultaat nog niet eens zo slecht.

Agenda

TAC’90 oefent zondag (11/7) nog bij VUC (aanvang 14.00 uur) en sluit dinsdag 13 juli de eerste voorbereidingsronde af met een thuiswedstrijd tegen Jong Den Haag. Aanvang van deze laatste wedstrijd is al om 19.00 uur.