Oefenvoetbal: Thuisoverwinning RKDEO op Lugdunum, nederlaag Naaldwijk

||||||||||||||||||

In Nootdorp was RKDEO te sterk voor zaterdag derdeklasser Lugdunum. De thuisclub nam in de eerste helft een ruime voorsprong op de Leidse tegenstander, maar moest na de rust twee tegentreffers incasseren. Naaldwijk moest buigen voor VVOR.

Tekst: Roland van der Linden        |         Foto’s: Sander de Hollander

RKDEO vond het net gemakkelijk in de eerste helft in het oefenduel tegen Lugdunum. De eerste treffer liet op zich wachten tot aan de 23e minuut. Een hoekschop van rechts belandde in de kluts. Adriaan Kuipers kon met een uithaal de bal in de touwen schieten: 1-0. Met net iets meer dan een half uur op de klok kon Rob van Hagen van achteren door het centrum doorlopen. Met een steekpass bereikte Van Hagen Quinten Hellemonds, die de bal linksonder in het doel schoot: 2-0.

In de laatste tien minuten voor de rust kon RKDEO nog twee treffers aan haar totaal toevoegen. Een lange bal van Jack Doorschodt werd door Rob van Hagen met het hoofd panklaar neergelegd voor Tommy Simonis, die de 3-0 aantekende. Een paar minuten later bracht Tommy Simonis Quinten Hellemonds in stelling, die de ruststand op 4-0 bepaalde.

Halverwege de tweede helft kreeg Lugdunum een strafschop na een ongelukkige botsing en kwam de 4-1 op het scorebord. In de slotfase werd het ook nog 4-2, maar verder kwam de Leidse ploeg niet.

Naaldwijk

In Rotterdam trof Naaldwijk VVOR. De thuisploeg bleek een maatje te groot voor de Westlanders. Na negentig minuten voetballen stond een 4-0 eindstand op het bord.