Oefenvoetbal: Jong ADO Den Haag troeft in aantrekkelijk duel TAC’90 af

|||||||||||||||||||||||||||||||||

Op Sportpark de Verlichting rondde TAC’90 het drieluik af van het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Buurman Jong Den Haag was dinsdagavond te gast. De in groten getale opgekomen supporters van beide zijden gingen er eens goed voor staan en zij kwamen niet bedrogen uit.

Tekst: Eugène Hercules        |       Foto’s: Aad van der Knaap

Het was direct duidelijk dat de ploegen voor de overwinning gingen. Met fris en goed voetbal eisten de aanvallers aan beide zijden direct de hoofdrol op. Beide verdedigingen hadden hun handen vol, maar bleven in de eerste helft soms met wat kunst- en vliegwerk overeind. Als men weet, dat de kansenverhouding voor de rust 9 om 5 was in het voordeel van de thuisploeg, dan geeft dat veel aan!

Een bijzonder moment deed zich voor toen binnen vijf seconden de Jong Den Haag-goalie twee keer een TAC’90-aanvaller uitspeelde in de vijfmeter zone. Of hij nu blaakte van het zelfvertrouwen of niet, of het nu jeugdig overmoed was of niet, het was een bijzondere actie, waardoor menig trainer gezondheidsproblemen zou krijgen. De onopvallende en dus goed fluitende scheidsrechter Jhamai floot af voor de rust bij een 0–0 stand.

Vermoeidheid

Na rust begonnen de ploegen wederom aanvallend, maar na zeventig minuten namen de krachten toch wat af. TAC’90 had dan ook nog de pech dat door enkele blessuregevallen er relatief veel gewisseld moest worden. Jong Den Haag rook bloed en in de slotfase wisten Fabian Sahay, Nick Boshuizen en Appie Sangko het net van TAC’90 te vinden, waardoor Jong Den Haag met een 0–3 zege naar huis ging.

Genoten

Vriend en vijand waren het er roerend over eens, dat zij hadden genoten van een prachtige pot voetbal. Dit was echt zo’n wedstrijd waarvan je er graag meer wilt zien en dus met andere woorden: het was puur reclame voor het voetbal!