Oefenvoetbal: Jeugdig ADO Den Haag buigt in besloten duel voor AZ

AZ heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel met ADO Den Haag gewonnen. Op het AFAS Trainingscomplex werd het na een 0-0 stand bij rust 3-0, door twee treffers van Håkon Evjen en  Zakaria Aboukhlal, die doelman Luuk Koopmans (foto) eenmaal wist te passeren.

Zoals verwacht was AZ de bovenliggende partij. ADO Den Haag verscheen met een heel jong team. AZ – met onder meer in de gelederen Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos, Timo Letschert, Albert Gudmundsson en Myron Boadu) – ging in het eerste bedrijf op jacht naar de openingstreffer. Jesper Karsson liet een mogelijkheid ongebruikt en na een klein half uur spelen miste Albert Gudmundsson een strafschop.

Drinkpauze

Ook na een drinkpauze kreeg AZ de beste mogelijkheden. Aan Haagse zijde haalde Tyrese Asante een bal van de lijn, kopte AZ-aanvaller Myron Boadu naast en wist Karlsson niet te scoren bij een één-tegen-één situatie met doelman Koopmans.

Leiding

Na de pauze nam AZ wel snel de leiding. Binnen een minuut zorgde de voor Jesper Karlsson ingevallen Håkon Evjen de openingstreffer: 1-0. Na een uur spelen moest doelman Koopmans weer de gang naar het net maken. Op aangeven van Maxim Gullit scoorde wederom Evjen: 2-0. ADO Den Haag wist zich niet veel kansen te scheppen. In de slotfase leek de op proef zijnde Leroy George de eer te gaan redden, maar zijn inzet werd bekwaam gestopt door doelman Beau Reus, die dinsdag nog een nieuw contract tekende bij AZ. Verder verdween de bal uit een schot van Yahya Boussakou naast het AZ-doel.

Pech

AZ bepaalde tenslotte via de Marokkaans international Zakaria Aboukhlal, die na een uur spelen in het veld was gekomen voor Ernest Poku, de eindstand op 3-0. Diezelfde Aboukhlal had daarna nog pech met een schot op de lat.

Basisopstelling ADO Den Haag: Luuk Koopmans; Cain Seedorf, Robin Polley, Boy Kemper, Jonathan Mulder; Dhoraso Klas, Gregor Breinburg, Tyrese Asante; Vicente Besuijen, Amar Catic, Xander Severina.