Oefenvoetbal: Voorschoten’97 (za) en HDV met legen handen

||||||||||||

Voorschoten’97 moest het onderspit delven in het duel met UVS. Op eigen veld werd met 0-1 verloren. HDV was niet opgewassen tegen de zaterdagafdeling van Bolnes. MSV’71 tegen HPSV moest vroegtijdig worden gestaakt.

Tekst: Alex Pronk en Roland van der Linden  |   Foto’s: Alex Pronk

Voorschoten’97 kreeg op Sportpark Adegeest UVS op bezoek. De Leidse tegenstander nam in de twaalfde minuut de leiding en hield deze vast tot aan de rust. In de tweede helft konden beide teams het net één keer vinden. Shemiel Constancia nam de treffer van Voorschoten’97 voor zijn rekening: 1-2.

Pech

Het duel tussen MSV’71 en HPSV haalde het einde niet. Een speler van HPSV had pech en liep een gebroken arm op na een half uur spelen. Het duel werd daarna niet meer hervat. HPSV leidde in de wedstrijd met 0-1 dankzij een treffer van Nick Kuiper.

HDV (foto’s hierboven) nam in het Zuiderpark al na vijf minuten de leiding in het duel met Bolnes. HDV-doelman Joey Schermen, die normaal in zondag 5 speelt, bereikte via een Bolnes-verdediger Kenneth Drenth. De HDV-speler kon doelman Mike Hamstra gemakkelijk passeren: 1-0. Lang kon de equipe van Johan Peper niet genieten van de voorsprong, Na een lange bal uit de defensie van Bolnes kreeg Ian Londt de bal en tekende de 1-1 aan.

HDV begon in een flink gewijzigde verdediging aan de tweede helft. Dit pakte niet goed uit. Binnen acht minuten kon Rob Visser met een zuivere hattrick Bolnes naar een 1-4 voorsprong schieten. Na een dik uur spelen gooiden de bezoekers het duel definitief op slot. Given Brunswijk trof doel en dat betekende een 1-5 zege voor de bezoekers.