Oefenvoetbal: FC Skillz O23 declasseert TOGB O23, MSV’71 langs DSVP

|||||

VDL moest op eigen veld haar meerdere erkennen in HBSS, terwijl iets verderop MSV’71 een overwinning pakte op DSVP. De O23 van FC Skillz ondervond weinig tegenstand van TOGB O23, dat in de tweede divisie uitkomt. KMD had weinig genade met SEV.

Tekst: Roland van der Linden en Terry Konings      |  Foto’s: Sharon Marica

In Den Haag opende TOGB O23 de score tegen FC Skillz O23. Een bal op de lat ging via de rug van de doelman weer het veld in en werd vervolgens tot een doelpunt gepromoveerd: 0-1. Kort hierna viel de gelijkmaker. De spits van FC Skillz, Kevin Adebesin, werd aangespeeld door Divani Hansen en tekende voor de 1-1. Het vertrouwen van FC Skillz groeide en nog voor rust kon Nadir El Arkoubi de 2-1 voor zijn rekening nemen.

Na de thee bracht de thuisploeg een aantal spelers van de Onder18 in. TOGB zocht de aanval, maar de defensie van FC Skillz hield stand. Vervolgens tilden Kevin Adebesin en Edmond Bennet de score naar 4-1. Na een tegentreffer van TOGB zorgden Roan Leter en Nadir El Arkoubi voor een 6-2 eindstand. (Foto’s boven en onder)

Beter

VDL kwam uit tegen het Schiedamse HBSS en moest met een 1-2 nederlaag genoegen nemen. Dorpsgenoot MSV’71 deed het een stuk beter. DSVP kreeg met 4-2 klop. De O21 van Westlandia versloeg Graaf Willem II-VAC met 3-1. Namens de bewoners van de Roggewoning bracht Laurens Bentvelzen de 0-1 op het bord. Na de rust beslisten de Westlanders het duel in hun voordeel.

In Wateringen was het verschil tussen KMD en SEV groot. De thuisploeg, dat een klasse hoger speelt dan de Leidschendamse tegenstander, was met 4-0 duidelijk de betere ploeg. DVC ging op eigen veld ten onder tegen VOB. De mannen van trainer Dennis Glasbergen verloren met 1-2.