Selectie van Wippolder krijgt meer vorm

Dinsdagavond speelden zowel Wippolder 1 als Wippolder 2 tegen het zaterdagteam van Westlandia. Beide clubs zitten midden in de voorbereiding en de trainers zijn op zoek naar een juiste samenstelling om te kunnen starten met beker- en competitievoetbal.

In Delft had Wippolder de eerste helft het betere van het spel en was aanvallend gezien zeer gevaarlijk. Westlandia had iets meer balbezit, maar kwam slechts tot een handjevol halve kansen. Al na twaalf minuten kon de Wippolder-aanhang juichen. Technicus Casper Spaan legde een vrije trap van de zijkant voor het doel langs in de verre hoek en gaf de die Naaldwijkse doelman het nakijken.

Druk

Niet veel later zette de thuisploeg goed druk, onderschepte Enez Celep de bal, waardoor deze via Anthony Sintniklaas bij Daley Uythof terechtkwam. Wat Uythof toen liet zien is waar publiek voor naar de velden komt. Hij plaatste het leer vanaf vijfendertig meter over de doelman van Westlandia heen tekende hiermee na zeventien minuten spelen voor de 2-0 .

Slordig

Na rust drong Westlandia iets meer aan, maar het was slordig in de eindpass. Aan de andere kant was  Uythof twee keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander met een bal voorlangs en één op de lat na aangeven van Colin Venema. Na bijna een uur spelen was er dan toch de aansluitingstreffer. Westlandia zette voor vanaf rechts en de bal werd binnengekopt: 2-1.

Diepte

Wippolder, dit seizoen onder leiding van trainer Mark Moen (foto), zette aan en legde enkele vloeiende aanvallen op de mat, waardoor een derde doelpunt in de lucht hing. In de 69e minuut stuurde Anthony Sintniklaas na een vloeiende combinatie Uythof weg in de diepte. Uythof versnelde en schoot de bal hard langs de Westlandia-doelman: 3-1. Het spel golfde hierna op en naar en het tempo lag vrij hoog. Ook wisselden de trainers van beide ploegen volop en kwam voor Wippolder oudgediende Lorenzo Dijksman nog even in de ploeg. De spelers hebben weer meer minuten in de benen en beide ploegen zijn weer een stapje verder in de voorbereiding.

Het tweede elftal van Wippolder won uit bij Westlandia 2 met 2-3. Aadesh Hanoeman (2x) en Damian van den Berg waren de doelpuntenmakers.