Oefenvoetbal: DSO verliest wedstrijd en Daley Windhorst met hoofdwond

|||||||||||||||||||

Op sportpark Bentwoud in Zoetermeer troffen de teams van DSO en VELO elkaar voor een oefenduel. VELO, dat bij rust al met 0-1 voor stond, trok uiteindelijk aan het langste eind:1-2.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

DSO kwam na zeventien minuten spelen op een vroege achterstand te staan na een foutieve inspeelbal, waar Max Spilker van profiteerde: 0-1. De ploeg uit Wateringen was in de eerste helft de bovenliggende partij en nam de 0-1 voorsprong mee de rust in.

Kort na het begin van het tweede bedrijf liep Daley Windhorst een hoofdblessure op. In eerste aanleg werd hij nog binnen de lijnen opgelapt, maar voordat hij ondersteund de zijlijn over was zakte hij opnieuw in elkaar en was er een brancard nodig om hem naar de kleedkamer te brengen. Inmiddels is bekend dat hij een hersenschudding heeft opgelopen in het duel.

Na ongeveer een kwartier spelen bracht VELO-speler Reinier Maartense een doorgebroken speler van DSO onreglementair tegen de grond, waarna Maartense het veld met een rode kaart moest verlaten. De vrije trap die hierop volgde werd met uiterste precisie en wat hulp van het aluminium door Wesley Vaas tegen de touwen gewerkt: 1-1.

Tien minuten voor het einde kwamen de Westlanders toch weer op voorsprong door een doelpunt van Roderick Meinsma: 1-2. Kort hierna kreeg Rémon van Bochoven namens DSO een uitgelezen kans op de stand weer gelijk te trekken, maar zijn inzet werd op het allerlaatste moment van de lijn gehaald door een verdediger van de bezoekers. Ook Pepijn de Pagter had de thuisploeg nog langszij kunnen brengen, maar hij zag zijn inzet hoog over het Wateringse doel gaan.