Oefenvoetbal: Vrouwen RKDEO en sv Den Hoorn in evenwicht

|||||||||||||||||

De vrouwenteams van RKDEO en sv Den Hoorn traden tegen elkaar in het strijdperk voor een oefenduel. Het werd een doelpuntrijke wedstrijd, die geen winnaar opleverde: 3-3.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

De wedstrijd was nog nauwelijks begonnen of RKDEO nam al de leiding. Direct vanaf de aftrap veroverde RKDEO de bal en mocht Estrella Caffa richting doel gaan. Zij krulde vervolgens vanaf de zestienmeterlijn de bal in de verre hoek: 1-0. Daar bleef het bij in het eerste bedrijf.

Maar na de doelwisselingen kwamen beide teams pas echt op gang. Na vijf minuten kreeg Carolina Nepomuceno namens RKDEO een kans om de marge te verdubbelen, maar haar inzet ging voorlangs. Drie minuten later was de 2-0 wel een feit. In de kluts viel de bal voor de voeten van Rowan van Heijningen, die wel het doel van sv Den Hoorn vond.

Na dik een uur spelen kwamen de vrouwen van sv Den Hoorn terug in de wedstrijd. Berber Planken liet de 2-1 aantekenen. Vlak daarna kwam sv Den Hoorn zelfs op gelijke hoogte. Op aangeven van Renée van Drongelen schoot wederom berber Planken binnen: 2-2. Met nog zeven minuten op de klok wist sv Den Hoorn zelfs op voorsprong te komen: 2-3. Het laatste woord was echter aan RKDEO, dat een minuut voor tijd alsnog de gelijkmaker produceerde. Na een steekbal vanaf het middenveld ging Charlotte Elsackers richting doel en schoof de bal langs de grond in de verre hoek: 3-3.