Oefenvoetbal: DHC wint op valreep van VFC

DHC oefende in het eigen stadion aan de Brasserskade tegen zondag tweedeklasser VFC uit Vlaardingen. Het werd een aardige wedstrijd, waarbij alleen de steeds toenemende regen helaas een storende factor was. De wedstrijd – onder leiding van ‘good old’ Louis Wagner – eindigde op de valreep in een 2-1 zege voor de thuisclub, die daarmee tot op heden alle oefenwedstrijden heeft gewonnen.

Tekst: Wicher Schreuders

Een klein jaar geleden, op 13 september 2020, speelde DHC uit bij VFC in Vlaardingen een alleraardigste bekerwedstrijd, die toen door de groen-zwarten met 1-4 werd gewonnen. In vergelijking met een klein jaar geleden had DHC deze keer meer moeite met het maken van doelpunten. Ondanks een aanvankelijk veldoverwicht van de thuisclub waren er in de eerste helft nauwelijks serieuze scoringskansen te noteren. Jordy Brouwer (foto) was er nog het dichtste bij met een kopbal voorlangs.

Paal

Tegen het einde van de eerste helft kwamen de Vlaardingers een aantal malen gevaarlijk bij het Delftse doel. Zo kon DHC-goalie Nick Hasper maar ternauwernood redding brengen op een indraaiende hoekschop. Kort daarna, vijf minuten voor rust, werd een door VFC ingeschoten bal door een DHC-er van richting veranderd, doelman Hasper was daardoor uit positie, maar de doelpaal bracht redding. Toch was het de thuisclub die nog voor de doelwisseling de leiding nam. De VFC-doelman speelde de bal verkeerd uit, waarna DHC-er Noah Saridjojo de bal kon oppikken en direct in het doel kon schieten: 1-0.

Fanatieker

Na de rust begon DHC fanatieker en sneller. Dit leidde tot meer kansen voor de thuisploeg, met name aan het begin van de tweede helft. De Vlaardingse doelman bracht kort achter elkaar goed redding bij een schot van Jordy Brouwer en bij een doelpoging na een voorzet van Frank de Lange, maar de genoemde doelman kon de bal net voor de inkomende Scott Luiten wegwerken. Na zo’n tien in het tweede bedrijf wederom een gevaarlijke hoekschop van de Vlaardingers, die deze keer vlak voor het doel werd ingekopt: 1-1. Jessie Nauman probeerde het nog met enkele schoten. De wedstrijd leek echter in 1-1 te gaan eindigen. Twee minuten voor tijd gaf Quinten van der Kraaij een goede dieptepass op Ilias Kariouh, die daardoor alleen op de doelman af kon gaan. Hij omspeelde de goalie en kon de bal in het lege doel kon schieten: 2-1. Daarmee werd op de valreep de overwinning binnen gehaald.

Beker

DHC heeft hiermee tot nu toe alle oefenwedstrijden gewonnen: 4-2 tegen zondag Hoofdklasser TAC’90, 2-0 tegen zaterdag eersteklasser Nootdorp, 5-2 tegen zondag tweedeklasser Wilhelmus, 8-1 tegen zondag derdeklasser Stompwijk’92 en 2-1 tegen zondag tweedeklasser VFC. Komende zaterdag (om 17.00 uur) staat de eerste officiële wedstrijd op het programma en wel voor de beker, thuis tegen stadgenoot en zaterdag tweedeklasser Vitesse Delft.