Oefenvoetbal: DSO op eigen veld speelbal van sv Nootdorp

||||||||||||||||

Op sportpark Bentwoud was eersteklasser sv Nootdorp een paar maten te groot voor gastheer DSO. De ploeg van Marco Jalink had bij rust al een 0-4 voorsprong genomen. Na de thee scoorden beide teams één keer, zodat na negentig minuten het scorebord een stand van 1-5 aangaf.

Tekst: Ton Beije           |       Foto’s: Eric de Wit

Vanaf het begin van de wedstrijd werd DSO volledig onder de voet gelopen en na twee minuten keken de rood-groenen al tegen een achterstand aan door een treffer van Leshawn Lisse. Toen in de zesde minuut ook het tweede doelpunt – weer van Lisse – erin lag, was het al duidelijk dat het geen avond voor DSO zou gaan worden.

De doelpunten volgden elkaar daarna snel op, want na zeventien minuten spelen liet het scorebord al een 0-4 stand zien. AJ Mercera en Jop Verhagen waren verantwoordelijk voor die stand. sv Nootdorp nam even gas terug en hierdoor kwam de rust bij een 0-4 stand, maar gelet op de mogelijkheden had het ook 0-6 of 0-7 kunnen zijn. De thuisploeg had niet veel in te brengen.

In de rust was het scorebord per abuis al op 0-5 gezet, maar de tweede helft was nog maar nauwelijks begonnen of die score bleek ook terecht op het scorebord te staan. Wederom AJ Mercera wist het Zoetermeerse net te vinden: 0-5. Vlak voor tijd wist de formatie van trainer Bert de Best nog de eer te redden. Tim Lamboo bepaalde de eindstand op 1-5.