Oefenvoetbal: Wippolder scoort er op los bij Schipluiden

Dinsdagavond oefenende Wippolder bij en tegen het een klasse lager uitkomende Schipluiden. Beide ploegen misten een aantal spelers, maar het was een nuttige wedstrijd in de aanloop naar de eerste bekerronde van aankomend weekend.

Na wat aftasten liet Wippolder enkele goede aanvallen zien met kansen voor Casper Spaan en Rick Luisman. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid vlak voor het Delftse doel, maar het schot werd geblokt. Gedurende de eerste helft werd het niveauverschil na een half uur spelen pas bezegeld met een doelpunt. Casper Spaan rondde schitterend af in de linkerbovenhoek na voorbereidend werk van Tim Lotters: 0-1.

Penalty

Niet veel later een aanval over de andere kant van Wippolder, waarbij Venema voorgaf, Spaan niet zelfzuchtig was en Anthony Sintniklaas (foto, archief) voor de 0-2 kon zorgen. Nog geen vijf minuten na de tweede treffer mocht Sintniklaas aanleggen voor een penalty. Doelman Tom Boks wist eerder een aantal keren redding te brengen, maar kon de 0-3 niet afwenden.

Wissels

Na rust wisselden beide trainers van der Zwan en Moen veelvuldig en kreeg Wippolder wederom een aantal goede kansen. De 0-4 kwam voort uit een pass van Jari Seffelaar. Hij zette de opkomende Tim Makkus diep weg en de voorzet werd goed klaargelegd bij de tweede paal waar Colin Venema af kon ronden.

Met nog een half uur te spelen zette Rick Luisman de diepgaande Venema alleen voor doelman Boks. De rappe rechterflank speler was niet zelfzuchtig en legde af op Sintniklaas die hierna de 0-5 aantekende en daarmee zijn derde doelpunt van de avond maakte. Schipluiden kon geen vuist maken, maar wist in de 78e minuut nog wel de eer te redden uit een vrije trap: 1-5.