Bekervoetbal: sv Den Hoorn opent sterk met ruime zege op HMSH (zo)

||||||||||||||||||

In poule 16 werd donderdagavond al gespeeld de wedstrijd tussen sv Den Hoorn en de zondagploeg van HMSH. Na een ruststand van 2-0, trok eersteklasser sv Den Hoorn na de pauze met 3-0 de overwinning naar zich toe.

Tekst: Ton Beije                 |       Foto’s: Aad van der Knaap

sv Den Hoorn kende een uitstekend begin van de wedstrijd. Al na twee minuten kon het publiek van de thuisploeg juichen na een treffer van Donny Slot. De ploeg van trainer John Hage ging door en verdubbelde halverwege de eerste helft de marge. Felix Nijman was verantwoordelijk voor dat tweede doelpunt.

Na dik een half uur spelen hadden de gastheren al op 3-0 kunnen komen. Maurizio Marinacci scoorde weliswaar uit een strafschop, maar deze moest worden overgenomen. In de herhaling verzuimde echter Noah Berends om te scoren vanaf elf meter.

Na de doelwisseling leek sv Den Hoorn dan toch op 3-0 te komen, maar een treffer van Brad van Buuren werd door de scheidsrechter geannuleerd omdat er voorafgaand aan dat doelpunt een overtreding was begaan op een speler van HMSH. Vlak voor tijd viel die derde treffer alsnog. Mohamed Ouhammou bepaalde de eindstand op 3-0.

Er werden in dit duel wel de nodige gele kaarten getoond, vijf in totaal. Eén aan sv Den Hoorn (Tjebbe Baggerman) en vier aan HMSH-kant (Hasan Gedek, Emre Polat, Baris Dögrusöz en Rodensio Frederik).