Oefenvoetbal: DHC klopt met strafschop op valreep RKDEO

|||||||||||||||||

Het duel tussen DHC en RKDEO leek aan de Brasserskade op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Vijf minuten voor het eindsignaal greep de club uit Delft toch nog de winst: 1-0.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In de eerste helft ging het aardig gelijk op tussen beide teams. RKDEO had een klein overwicht. Doelpunten werden er niet gescoord, waardoor de rust bereikt werd met de brilstand op het bord.

In de pauze werd er volop gewisseld. RKDEO bracht drie nieuwe spelers in, terwijl DHC-trainer Arie van der Padt maar liefst zeven nieuwe veldspelers inbracht en ook zijn doelman verving. In de loop van de tweede helft werd er nog volop gewisseld.

DHC was in de tweede helft sterker dan de Nootdorpers, maar kwam niet tot grote kansen. Een schot belandde op de paal en verdween daarna over de achterlijn. Ook RKDEO kwam niet verder dan een schot voorlangs. Met nog vijf minuten te gaan mocht DHC aanleggen voor een strafschop na hands in het strafschopgebied van RKDEO. Vincent Romeijn faalde niet en schoot de beslissende 1-0 binnen.