Oefenvoetbal: FC Zoetermeer verslaat SEP, leuk duel tussen BSC’68 en KMD

Voorschoten’97 (za) was Excelsior Rotterdam O21 de baas in een oefenduel. In Benthuizen schoten BSC’68 en KMD er vrolijk op los. In het duel werden zeven treffers gescoord. FC Zoetermeer won verdiend van SEP en Blauw-Zwart bond HBS O23 aan de zegekar.

Voorschoten’97 (za) speelde een uitduel in Rotterdam met Excelsior O21 als tegenstander. De bezoekers waren met 1-3 de betere ploeg. Ronnie de Roode, Jim van der Krogt en Oualid Maatoug waren trefzeker voor de Voorschotenaren.

Doelpuntrijk

KMD speelde een doelpuntrijk uitduel bij BSC’68. De Wateringers trokken met 3-4 aan de langste eind. Sam Haghigat speelde een hoofdrol bij de formatie van trainer Martin de Mooij (foto) met drie treffers. Ook Mitch van de Wetering pikte een doelpuntje mee. Voor BSC’68 waren Lody Dijkhuizen (2x) en Reno Smulder productief.

FC Zoetermeer bracht SEP een 2-0 nederlaag toe. Jelle Hak en Joris Bakker schoten de Zoetermeerders naar de overwinning. Blauw Zwart oefende tegen de Onder 23 van HBS. In Wassenaar kwam na negentig minuten spelen een 1-0 eindstand op het bord. Ime Raaphorst nam de enige treffer van het duel voor zijn rekening.

Veel treffers

Jong Scheveningen won met groot verschil van Forum Sport O23. De Scheveningers creëerden met aanvallend voetbal veel kansen in de eerste helft en gingen met een 5-1 voorsprong de rust in. Moahmmed Ouarraki, Redouan Charif (2x) en Björn Wagenaar zorgden voor een 4-0 voorsprong. Na een tegentreffer van Bhodi Streekstra zorgde Robin van Straaten voor een 5-1 ruststand. In de tweede helft bleven veel kansen onbenut en liep de score op naar 7-2. Björn Wagenaar en Georni Evilla scoorden voor Jong Scheveningen. Alasan Baldeh had het laatste woord namens de Voorburgers. Bij Forum Sport O23 was men minder te spreken over de tegenstander omdat die – volgens de Voorburgers – aantrad met zes spelers van de eerste selectie.