O23-competitie: Quick onderuit bij UNA, HBS nog zonder puntverlies

|||||||

In de 1e divisie pakte RKAVV een punt in het duel met Gemert op Sportpark De Kastelenring. Quick en Forum Sport waren minder gelukkig in dezelfde klasse. Een niveau lager was HBS te sterk voor XerxesDZB. DHC verloor van sv Den Hoorn.

Tekst: Roland van der Linden    |    Foto’s: Sebastiaan Gijsbertsen

1e divisie B

Gemert O23 verraste RKAVV O23 brutaal door meteen in de eerste minuut de leiding te nemen om vervolgens het spel aan RKAVV te laten. RKAVV herstelde zich goed en na dik een kwartier scoorde Luuk Gijsbertsen uit een pass van Kashayer Saeb de gelijkmaker: 1-1. De handige spitsen van Gemert straften halverwege de eerste helft een fout in de verdediging af en de ploeg uit Gemert verdedigde de 1-2 voorsprong tot aan de rust.

Na een uur spelen kopte Gijsbertsen de bal binnen na een scrimmage voor het doel van Gemert. RKAVV ging nog vol de winst, maar schoten van Saeb en Jaydee Walta gingen over en naast.

De O23 van Quick kwam door een eigen doelpunt van UNA op een 0-1 voorsprong, maar zag deze in de eerste helft al verdampen. Pas bij een 4-1 achterstand konden de Haantje in de 77e minuut weer het net vinden. Joshua tekende voor het doelpunt. UNA kon nog een vijfde treffer aan haar totaal toe voegen en haalde het eindsignaal met een 5-2 overwinning. Forum Sport trok in Voorburg aan het kortste eind tegen OJC Rosmalen. De bezoekers vingen de thuisreis aan met een 1-5 overwinning.

2e divisie B

DHC moest haar meerdere erkennen in streekgenoot sv Den Hoorn. Op de Brasserskade kwam na negentig minuten voetballen een 1-4 eindstand op het bord. HBS won haar tweede duel in deze jonge competitie. Nu kreeg XerxesDZB met 2-1 klop.

3e divisie C

TAC’90 kon de overwinning op Warmunda geen goed vervolg geven. In Den Haag bleek Katwijk een maatje te groot getuige de 1-4 uitslag. Warmunda stuitte opnieuw op een Haagse tegenstander en ging weer onderuit. Nu was HVV met 3-0 de betere ploeg. ZuidWest DH kwam niet in actie. Tegenstander VCS heeft zich teruggetrokken.

3e divisie D

In Pijnacker speelde OLIVEO ook in haar tweede duel gelijk. Nu was de tegenstander FC Skillz, dat haar eerste duel met een zege had afgesloten. FC Skillz nam een 0-2 voorsprong door doelpunten van Kevin Adebezin en Yassin Chentouf. Niels van Heeswijk schoot OLIVEO met twee treffers weer langszij: 2-2.

4e divisie E

VELO speelde haar eerste duel en gaf meteen haar visitekaartje af. sv Nootdorp werd met een 10-1 afstraffing naar huis gestuurd. Graaf Willem II-VAC won van ‘buurman’ SVC’08 met klein verschil 1-0. DSVP boekte haar tweede overwinning van het seizoen. VUC werd in Den Haag met 2-3 verslagen. Lyra kwam voor de tweede keer niet op (nu tegen Wilhelmus) en zal uit de competitie genomen worden.

4e divisie F

FC Zoetermeer verloor vorig weekend met 5-1 van BVCB. In Zoetermeer kwam nu ARC op bezoek en weer kwam een 1-5 nederlaag op het bord.