Beker Groep 1 poule 5 t/m 13: Winst voor Wilhelmus en Laakkwartier

Wilhelmus haalde de volle buit op bij Foreholte en Laakkwartier revancheerde zich voor de nederlaag van vorig weekend, door ASC met een 4-1 nederlaag huiswaarts te sturen. Concordia kwam tegen fusieclub EMM’21 niet verder dan een gelijkspel.

Tekst: Alex Pronk

Poule 5

In een gelijk opgaande eerste helft van de wedstrijd tussen Foreholte en Wilhelmus werd er niet gescoord. Na 65 minuten spelen kon de goed leidende scheidsrechter Ramon Westhoff naar het midden wijzen toen Wilhelmus uit een scrimmage via middenvelder Carlo Goedhardt het openingsdoelpunt wist te maken: 0–1.

Twaalf minuten voor tijd bracht Ivo Smits Foreholte terug in de wedstrijd door de 1-1- te maken. Op het moment dat de supporters al richting kantine liepen gaf Remy Kant in de extra tijd met een schitterend afstandsschot in de kruising doelman Matthijs Guijt voor de tweede maal het nakijken: 1-2.

Volgende week speelt Wilhelmus op sportpark Westvliet aan de Groene Zoom tegen het al geplaatste Hillegersberg. De mannen van coach Oscar Laguna Burgos (foto) hebben aan één punt genoeg om naar de volgende ronde te gaan.

Poule 6

In de eerste helft zat er bij de mannen van Concordia-trainer Wesley Zandstra geen beleving in het spel op bezoek bij EMM’21, wat al na drie minuten spelen resulteerde in een achterstand: 1-0. Het werd nog vervelender voor de Delftenaren toen EMM’21 de marge wist te verdubbelen: 2-0.

Na het beginsignaal voor de tweede helft van scheidsrechter Gerrit Hulters (uit Bodegraven) was er een totaal ander Concordia te zien, het leverde veel inzet en liet een geweldige beleving zien.  Verdiend kwam Concordia terug in de wedstrijd en was veelal op de helft van Foreholte te zien. Met alles wat Concordia in huis had, werd er een 2-2 gelijkspel uit gehaald. Namens Concordia scoorden Dylan Frenquet en in de laatste minuut Tijs Sneek. De strijd in deze poule is nog niet beslist.

Poule 11

In deze poule, waarin ook Te Werve actief is, speelden DONK en ONA tegen elkaar. DONK won met 4-1 en is daardoor geplaatst voor de volgende bekerronde. Te Werve speelt aanstaande woensdag tegen DONK. Te Werve moet winnen en hopen dat het Rotterdamse Antibarbari volgende week zondag wint of gelijk speelt tegen ONA.

Poule 13

Na de fikse 5-1 nederlaag van vorig weekend tegen BVCB kwam Laakkwartier in de tweede wedstrijd beter voor de dag tegen ASC. De ploeg van trainer Roel Zandbergen kwam op slag van rust op 1-0 door een treffer van Rafik Ibrahim. Het scoren ging in de tweede helft beduidend gemakkelijker. Karam Boukhari scoorde tweemaal, waarvan de eerste uit een strafschop: 2-0 en 3-0.

De mannen van trainer Jasper Neutenboom konden iets terugdoen via een mooi afstandsschot, dat over Laakkwartier-doelman Alessandro Veugelers in het net verdween: 3-1. De Amerikaan Connor Coward bepaalde in de slotminuut de eindstand op 4-1.