Derde Divisie (zo): Westlandia presteert uitstekend voor eigen aanhang

|||||||||

Westlandia leverde zondag op sportpark De Hoge Bomen voor haar eigen aanhang een prima prestatie af tegen het bezoekende Blauw Geel’38. Na een 0-0 stand bij rust mocht de ploeg van het duo Patrick van Dullemen/Marco van der Knaap met een 3-0 victorie van het veld stappen.

Tekst: Ton Beije      |     Foto’s: Danny Ploegaert

Na de 0-4 zege vorig weekend bij Hoogland, bleef Westlandia – voor de laatste keer onder de verantwoording van Van Dullemen en Van der Knaap het sterk Blauw Geel’38 met 3-0 de baas. Maandag neemt de nieuwe trainer Cesco Agterberg de technische leiding in handen en gaat Van Dullemen weer verder als zijn assistent.

Blauw Geel’38 kwam sterk uit de startblokken en kreeg al na drie minuten spelen een mogelijkheid, maar de inzet van Koen van der Zanden werd door doelman Jack Morauw met de voet gekeerd. Daarna waren er over en weer wat mogelijkheden te noteren, maar van echt grote kansen was nog geen sprake.

De Westlandia-aanhang veerde na een kwartier even op, maar de kopbal van Desley Bransen ging recht op de doelman van de bezoekers af. Blauw Geel’38 had wel het meeste balbezit, maar Westlandia wist goed raad met de opvang van de aanvallende aspiraties van de Brabanders. Na dik een half uur op de klok moest Blauw Geel’38 met tien man verder. Sjaak Egmond beging van achteren een overtreding op Anwar Beeldstroo en scheidsrechter Jensch was onverbiddelijk en toonde hem de rode kaart. Bijna was Westlandia nog met een voorsprong gaan rusten, maar een schot van Can Memisoglu vloog net over het vijandelijke doel.

Na de doelwisseling was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Patrick Batist bracht de bal uit een vrije trap laag voor het Brabantse doel, waar Steve van Kesteren geen doel trof, maar de bal naast gleed. Twee minuten later kon de grote Naaldwijkse aanhang echter wel juichen. Jedsel Markes, op snelheid diep gestuurd, wist daar wel raad mee en kogelde de 1-0 binnen. De vreugde leek van korte duur, want nog geen twee minuten later kreeg Blauw Geel’38 de kans op de gelijkmaker, maar het schot van Tijn Bosch belandde tot opluchting van alles wat Westlandia was naast het doel van Morauw.

Diezelfde doelman Jack Morauw was een minuut later weer heel attent toen hij oog-in-oog kwam te staan met Koen van der Zanden. Weer redde de Naaldwijkse goalie prima met de voet. Na een uur spelen de eerste wissel bij Westlandia. Ouanis Kellouh ging naar de kant en voor hem kwam Dinand Kuhn in het veld. Met nog een kwartier te spelen zag Westlandia kans de marge te verdubbelen door een treffer van Can Memisoglu: 2-0. Pal daarop werd Memisoglu bedankt voor bewezen diensten en kwam voor hem Olek Mrowicki binnen de lijnen. Het bleek een gouden wissel, want Mrowicki scoorde vijf minuten voor tijd de 3-0 en gooide daarmee het duel in het slot.