Hoofdklasse (zo): RKAVV stelt teleur en lijdt eerste nederlaag

||||||||||||||||||||||||

RKAVV heeft zondagmiddag nagelaten om zichzelf in de top van de hoofdklasse te nestelen. De Leidschendammers beleefden voor eigen publiek een totale off-day en gingen met 0-2 ten onder tegen Velsen.

Tekst: Jonas Bloemen          |      Foto’s: Sander de Hollander

Waar RKAVV in de eerste twee wedstrijden aantrekkelijk voetbalde en goed begon, kwam de ploeg van trainer Maurizio Ceccucci tegen Velsen maar moeizaam in het eigen spel. Al na drie minuten kregen de gasten de eerste kans van de wedstrijd. Aryton Dol verscheen voor doelman Mike Ten Kroode, maar laatstgenoemde bracht redding. Niet veel later werd ook RKAVV gevaarlijk. Een scherpe voorzet van Yani Bouras verdween bijna via doelman Schol in het doel. Bij RKAVV ging veel mis en het gaf ontzettend veel ruimte weg. Ideaal voor het type spel dat Velsen wilde spelen in Leidschendam, namelijk op de counter. Na een kwartier moest goalie Ten Kroode opnieuw aan het werk nadat Richie Ayapong alleen op hem afkwam. Ayapong schoot de bal echter tegen Ten Kroode aan.

Naarmate de eerste helft vorderde leek RKAVV zich te herpakken. Hoewel het nog altijd slordig was, leek de thuisploeg de wedstrijd onder controle te hebben. Het gaf na het eerste kwartier dan ook geen kansen meer weg, maar creëerde zelf ook bijzonder weinig. Opmerkelijk, want RKAVV wist in de eerste twee wedstrijden ontzettend veel kansen te creëren. Op slag van rust werden de gasten in het zadel geholpen nadat arbiter Visser de bal op de stip legde. Aryton Dol pakte het cadeautje gretig uit en zette de 0-1 op het scorebord.

Na rust bracht Maurizio Ceccucci Remco Overdevest binnen de lijnen. Voor Overdevest, die de eerste twee wedstrijden mistte vanwege omstandigheden, zijn eerste minuten in de competitie. De wissel leek goed uit te pakken, want de diepgang van Overdevest leek dat wat gemist werd in de eerste vijfenveertig minuten. Binnen vijf minuten na de theepauze leverde dat RKAVV ook meteen twee kansen op. Zakaria Amrani stuurde Yani Bouras weg, maar de spits schoot in het zijnet. Eén minuut later bracht Remco Overdevest na goed werk de bal bij Yani Bouras, maar ditmaal ging het schot van Bouras naast.

Het vertrouwen in een goede afloop steeg bij RKAVV, maar het flitsende combinatiespel dat het eerder in de competitie liet zien, kon niet op de mat werden gelegd. Velsen werd echter helemaal niet meer gevaarlijk, maar liep twintig minuten voor tijd uit het niets uit naar 0-2. Terwijl er voor RKAVV niets aan de hand leek, speelde Asim Metin een terugspeelbal te zacht in, zo in de voeten van Rachad Madi. Madi wist wel raad met nog zo’n Leidschendams cadeau en bracht de marge op twee. Een flinke tik voor RKAVV dat in de periode daarvoor op zoek was gegaan naar de gelijkmaker. Toen een kwartier voor tijd RKAVV ook nog eens met een man minder verder moest, omdat Yaïr Sidoel na een overtreding een directe rode kaart kreeg, bloedde het duel helemaal dood.