Hoofdklasse (zo): Scherpte levert driepunter op voor TOGB

SJC en TOGB speelden op Hoofdklasse-niveau nog niet eerder een regioderby tegen elkaar. Wel kruisten beide teams in de eerste klasse meerdere keren de spreekwoordelijke degens. Deze duels waren de teams vaak aan elkaar gewaagd. Vandaag viel er voor de aanwezige toeschouwers genoeg te beleven in Noordwijk. Tijdens een open en attractieve wedstrijd was TOGB een maatje te groot voor SJC. Het team uit Berkel en Rodenrijs won ruim.

Tekst: Ron Fruining

TOGB liet er in Noordwijk geen gras over groeien. De elf spelers uit Berkel en Rodenrijs zetten SJC vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Na voorbereidend werk van de ongrijpbare Max le Fevre (foto) was het Sven Paternot, die via een SJC-been de 0-1 op het scorebord zette. Paternot na afloop. ,,Ik weet niet of ik de goal op mijn naam krijg. De bal verdween uit de kluts in het doel. Volgens mij ging de bal via de verdediger in het doel.” Na afloop bleek dat SJC-verdediger Jordy Groot de goal op zijn naam heeft gekregen.

Flow

Niet veel later mocht Leroy Zwarteveld afdrukken na een goede voorbereiding van wederom Max LeFevre en de 0-2 binnenschieten. TOGB zat in een flow en wilde het duel voor de rust beslissen en dat deed het ook. Max LeFevre, was een ware plaag voor de Noordwijkse verdediging en beloonde zijn goede spel met een doelpunt door op het half uur de 0-3 binnen te werken. Niet veel later was het Leroy Zwarteveld die zijn tweede treffer van de middag kon maken. Zwarteveld veroverde de bal na slecht uitverdedigen en schoot de 0-4 binnen.

Gespeeld

Wat in de afgelopen twee wedstrijden niet lukte na het creëren van een kans, bleek nu geen probleem voor TOGB. Na de helftwissel ging TOGB door met het creëren van kansen en ook met scoren. Op aangeven van Merick Heintjes maakte Leroy Zwarteveld zijn derde doelpunt in de wedstrijd en de 0-5 voor TOGB. SJC werd in de regioderby compleet overlopen, maar bleef wel voetballen. Nadat Wouter Vermeer geheel vrijstaand bij de tweede paal TOGB op 0-6 had gezet vloeide zowel de concentratie als de kracht uit het team van TOGB. Bij TOGB kwamen Twan Verdel en de herstelde Sitor Sla de moegestreden Sven Paternot en Max le Fevre aflossen.

Eer

Thuisploeg SJC kreeg van scheidsrechter Wiedijk in de 72ste minuut een strafschop. Younes Assaih duwde naar de mening van de leidsman onreglementair binnen de zestien en ontving voor zijn overtreding geel en TOGB de strafschop tegen. Vanaf elf meter werd de bal feilloos binnengeschoten: 1-6. Assaih werd door Schuur naar de kant gehaald en vervangen door Kjell Scheers. Ook Heintjes mocht naar de kant. Zijn plek werd binnen de lijnen ingenomen door Ryan Pronk. In de 81ste minuut werd de eindstand bepaald. Het team van SJC trainer-coach Marcel IJzendoorn scoorde de 2-6, waarmee het beloond werd voor de inzet en moraal tankte voor het volgende duel.

Tevreden

De winst op SJC betekende de tweede driepunter voor TOGB op rij. Na afloop was assistent-trainer Glenn den Uijl tevreden, maar ook zelf kritisch. ,,We belonen ons zelf door direct de kansen die we krijgen af te maken. Uiteraard geeft dit ons vertrouwen! We mogen ondanks de twee onnodige tegengoals terugkijken op een mooie zondagmiddag. Als je 6-2 wint mag je dus best tevreden zijn. Natuurlijk zijn er verbeterpunten, zoals bijvoorbeeld de doelpunten tegen! We gaan deze week focussen op de volgende tegenstander TAC’90. Dit doen we onder andere door een oefenwedstrijd te spelen tegen VELO aankomende dinsdag.  Een leuke graadmeter”, aldus Den Uijl.

De ploeg van Mark Schuur treedt volgende week zondag op eigen terrein aan tegen het Haagse TAC’90. Na deze wedstrijd zal afscheid genomen worden van spelers en trainers die afgelopen seizoen tot de zondagselectie behoorden en nu elders actief zijn. De aftrap van de tweede regioderby is om 14.00 uur.