Gerard van Ruitenburg, ADO-coach O21: ,,Als team perfecte wedstrijd gespeeld”

|

ADO Den Haag O21 heeft zaterdag goede zakengedaan in Rotterdam. Het team van trainer Gerard van Ruitenburg (foto) versloeg Feyenoord O21 in eigen huis met 1-2. Beide Haagse treffers kwamen van Fabian Shahaj (foto).

Tekst: Glenn Duijzer

Vooraf werd er door de spelers van ADO Den Haag nog enigszins opgekeken naar het team van Feyenoord met in de basis Geertruida en Balde. Beide spelers uit de A-selectie kwamen overigens na rust niet meer terug in het veld. De stand was toen 1-0 in het voordeel van de thuisploeg door een treffer van Törset Johnsen. ADO Den Haag O21 kwam na rust terug en won met 1-2 door doelpunten van Fabian Shahaj.

Trots

,,Het was geweldig om te zien wat deze jongens op de mat hebben laten zien. We hebben als team echt een perfecte wedstrijd gespeeld. Soms heb je een speler die er bovenuit steekt, maar nu was het een overwinning van het team”, keek Gerard van Ruitenburg na afloop tevreden terug. ,,Ik wissel niet graag om tijd te rekken, daarom heb ik ook maar tweemaal gewisseld. Eén daarvan was vanwege een gele kaart. Als de spelers goed in de wedstrijd zitten, zie ik de noodzaak om te wisselen niet in. Ik ben echt trots op mijn team.”

Kaarten

Volgens het wedstrijdformulier hebben beide teams van scheidsrechter Stegeman twee gele kaarten ontvangen. ,,Wij zijn er achter gekomen dat het wedstrijdformulier niet klopt. Er zijn meer dan twee gele kaarten aan spelers van Feyenoord gegeven. De scheidsrechter gaf op een gegeven moment in één actie twee kaarten aan Feyenoord. Ik weet dat het geen invloed heeft op de uitslag, maar als er drie officiële KNVB-officials zijn, dan mag je ervan uit gaan dat het allemaal goed gaat.”

Grote namen

Voor rust speelde de thuisploeg met Alion Balde en Lutsharel Geertruida. Ondanks dat de ruststand 1-0 was, mag je concluderen dat hun invloed niet groot is geweest. Van Ruitenburg: ,,Ik heb het meespelen van deze spelers vooraf wel even aangehaald in de voorbespreking. Het zijn grote namen en je verwacht dat deze spelers iets extra brengen op dit niveau. Ik heb aangegeven dat beide heren ook gewoon gebruikmaken van het toilet. Ik vond ons over de gehele wedstrijd de betere ploeg.”

Verdiend

,,Maar als ik heel eerlijk ben, dan had Feyenoord in de rust met 2-0 voor kunnen staan. Na 32 minuten scoren ze 1-0, omdat wij te lang wachten om een bal weg te werken. Dat kan gebeuren, maar daarna nemen wij het heft in handen. We speelden veel beter dan Feyenoord en dat verbaasde mij wel. Ik denk dat wij verdiend hebben gewonnen, omdat wij als team beter presteerden. Het is dan ook wat mij betreft een teamoverwinning. Als ik zie met hoeveel energie wij hebben gespeeld en dat we dat tot het laatste moment hebben kunnen volbrengen, dat is knap. Aan de andere kant kregen enkele spelers tegen het einde van de wedstrijd last van krampverschijnselen. Daarom zijn die oefenwedstrijden zo belangrijk geweest van de afgelopen week. Als je niet speelt, loop je een achterstand op in je wedstrijdconditie. De spelers moeten negentig minuten volmaken en als dat niet lukt, heb je een probleem”, legt Van Ruitenburg uit.

Koploper

ADO Den Haag O21 staat na twee wedstrijden op een gedeelde eerste plaats met NAC Breda en FC Groningen. Deze ploegen hebben zes punten uit twee wedstrijden. ,,Het is een mooie prestatie van dit team dat we nu bovenaan staan. Ik had daar twee weken geleden zo voor getekend. Als ik eerlijk ben, dan had ik drie punten verwacht. Ik had niet verwacht dat we in Rotterdam zouden winnen. Als ik dan zie welk team Feyenoord opstelt en met welke team wij het veld opkomen. Dat was best een financieel verschil, dan ben ik echt trots op mijn team. Dat mag best gezegd worden.’’