Oefenvoetbal: ADO Den Haag O21 schiet halve dozijn vol bij BVCB

Trainer Gerard van Ruitenburg van ADO Den Haag O21 was op bezoek bij zijn vorige club BVCB. Zijn opvolger Dick Boereboom (ex-speler ook van ADO) zag zijn BVCB – na een 0-3 stand bij rust – tegen een 3-6 nederlaag aanlopen.

In de eerste helft was het een eenzijdige wedstrijd, met ADO Den Haag O21 als bovenliggende partij. De jonge Hagenaars namen halverwege het eerste bedrijf de leiding door een treffer van Abdulrahman Sango, die de bal na een voorzet van Onur Demir binnen werkte: 0-1. In de slotfase van de eerste helft troffen de bezoekers nog tweemaal doel. Eerst schoot Azeddine Annamousi (foto) van afstand raak en een minuut later rondde Rafael Struijk een fraaie actie knap af met een diagonaal schot: 0-3.

Scrimmage

Na de pauze deed BVCB meer van zich spreken. Binnen tien minuten maakte Mike Hollenberg (die zijn overschrijving naar Vitesse Delft heeft ingetrokken) er uit een scrimmage 1-3 van en tien minuten later kopte Rob Rutten uit een hoekschop de 2-3 langs doelman David van Riet. Van Riet bleef daarna de situatie meester bij twee één-op-één situaties met een aanvaller van de thuisploeg. Vier minuten na de 2-3 daarna bracht ADO Den Haag O21 de marge weer op twee treffers. Aimane El Karachi profiteerde van een foutieve terugspeelbal bij BVCB: 2-4. Nadat Yousif de Kock namens de gastheren nog de 3-4 had gescoord, wist ADO Den Haag O21 in de slotfase nog tweemaal toe te slaan. Een directe vrije trap van Azeddine Annamousi betekende 3-5 en het slotakkoord was voor Julian Markvoort, die het halve dozijn treffers voor de jonge Hagenaars compleet maakte: 3-6.