Oefenvoetbal: RKAVV weet weer wat doelpunten maken betekent

Afgelopen weekend had RKAVV moeite om in het ritme te komen en het vijandelijke net te vinden. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci oefende dinsdagavond in Leiden bij UVS en weet inmiddels weer wat scoren is. Het werd 1-4 op sportpark Kikkerpolder.

In de negentiende minuut namen de bezoekers de leiding. Remco Overdevest (foto) werd bij een aanval in het strafschopgebied omvergeduwd, waarna de scheidsrechter richting penaltystip wees.  Overdevest zelf scoorde vanaf elf meter. Zeven minuten later was ook de 0-2 een feit. Het voorbereidende werk kwam van Ayoub Boukhari, waarna Remco Overdevest alleen voor de doelman geen fout maakte.

Stip

Pas na dik een half uur spelen de eerste echte actie van UVS richting RKAVV-doel, maar het schot werd gestopt door doelman Petter van Pruijssen. Nadat Ayoub Boukhari een gevaarlijk schot nog naast het Leidse doel zag verdwijnen, kwam de thuisploeg vlak voor rust toch nog terug in de wedstrijd. Na een overtreding ging ook bij RKAVV de bal op de stip en was doelman Petter van Pruijssen kansloos: 1-2.

Binnenkomer

In de rust bleven Jubilee Djan, Remco Overdevest en Yani Bouras in de kleedkamer achter. Voor hen kwamen binnen de lijnen Hayden Bergen, Boyd Roodnat en Mike van Toor. Hayden Bergen had een goede binnenkomer, want hij scoorde al na vijf minuten met een schuiver de 1-3. Twee minuten later zag Bergen een schot naast het UVS-doel verdwijnen. Ook UVS verscheen enkele malen gevaarlijk op de helft van RKAVV. Na dik een uur spelen maakte bij RKAVV Esin Gula plaats voor Yair Sidoel. De laatste tien minuten maakte RKAVV vol met tien man, omdat er (na een blessure) geen wissels meer op de bank zaten. Met nog twee minuten op de klok maakte Ayoub Boukhari er tenslotte 1-4 van en had op slag van tijd doelman Petter van Pruijssen nog een goede redding in huis om UVS van haar tweede treffer af te houden.