Henri van Doorn, oud-voorzitter van DUNO, overleden

Henri van Doorn, voormalig voorzitter van DUNO, is op 70-jarige leeftijd overleden. Van Doorn nam in 2012 de voorzittershamer over van Rob Leenheer en moest die in 2019 weer – wegens ziekte – overgeven aan de huidige preses Jeroen van der Zwan.

Henri van Doorn voetbalde in de jeugd bij VIOS, maar was inmiddels alweer 31 lid van DUNO. Allereerst voetbalde hij bij de veteranen op de zondag, enige jaren later maakte hij de overstap naar de zaterdagafdeling.

Volleybal

Hoewel Henri van Doorn bij de veteranen een technisch zeer redelijke voetballer met overzicht was, lagen de hoogtepunten van zijn sportieve carrière meer bij het volleybal. Als trainer-coach van Starlift werd hij in de jaren ’80 landskampioen en bereikte hij met zijn team daarmee de Europacup 3.

Van Doorn had aanvankelijk persoonlijk geen sterke ambities om bestuurlijk actief te zijn maar wilde zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen en de vereniging graag helpen toen de club een opvolger zocht voor Rob Leenheer.

Weekendje

Henri van Doorn was ook een trouwe deelnemer aan het inmiddels traditionele jaarlijkse “weekendje weg met de veteranen”. Afgelopen januari was hij daarbij nog deels aanwezig. Het waren voor de clubman zoals hij was waardevolle momenten – waarbij hij zijn voetbalmaten uit de decennia DUNO nog beter leerde kennen en vrolijke avonturen konden worden toegevoegd aan de al talrijke ervaringen. De uitvaart zal in kleine en besloten kring plaatsvinden.

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder