Beker Groep 1 poule 10: Bekeravontuur Die Haghe voorbij

||||||||||||||||

Een matig spelend Die Haghe verloor verdiend met 2-1 bij het CION van Ricky van den Bergh, dat door verlies van VUC tegen Brielle wel doorgaat in de beker en daarmee twee eersteklassers het nakijken geeft. Die Haghe houdt één schamel puntje over en trainer Pieter Jongmans en zijn technische staf zullen nog flink aan de bak moeten om een strijdbaar elftal op de been te brengen voor de start van de competitie.

Tekst: Kees de Groot       |     Foto’s: HMA-fotografie

Die Haghe begon veel te slap aan het duel en al heel snel moest doelman Bas Drost redding brengen op een inzet, waarna de bal uit de toegekende hoekschop ook nog eens tegen de lat kwam. Het was een waarschuwing voor een goed en feller spelend CION dat in Joey van der Ven haar grote uitblinker had. Op alle fronten werd Die Haghe afgetroefd en dat is vooral vreemd omdat juist Die Haghe een team heeft dat er altijd vol voor gaat.

Nu ontbraken al die ingrediënten. CION was feller in de duels, sneller aan de bal en doelgerichter. Dat leverde na krap een half uur spelen al een comfortabele voorsprong op voor CION, dat binnen twee minuten Die Haghe naar een 2-0 achterstand schoot. Even leek het erop dat Die Haghe terug zou kunnen komen in de wedstrijd. Een opleving vlak voor rust bracht de spanning terug in de wedstrijd toen Gino Mulder, op aangeven van Mark van Kippersluijs, de 2-1 op het scorebord bracht.

De tweede helft had ook administratief kunnen worden afgedaan. Die Haghe probeerde het wel, maar slaagde er bijna niet in een fatsoenlijke aanval op te bouwen en zo kabbelde de wedstrijd naar het einde en is het bekertoernooi voor Die Haghe voorbij.

Wat rest is vooral de uitstekende eerste helft tegen het sterke Brielle, waarin Die Haghe wel liet zien de strijd aan te kunnen en een goed niveau te kunnen halen. Dat zullen de aanknopingspunten zijn waar de technische staf van Die Haghe mee verder kan.