Competitie O23: Eerste zege voor Forum Sport, HBS weer succesvol

||||

De O23 van Forum Sport won met klein verschil in Barendrecht en klom naar een vierde plaats vlak achter RKAVV, dat verloor van koploper UNA. In de Tweede Divisie won HBS van TOGB en kreeg DHC een flink pak slaag van Kloetinge.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Sebastiaan Gijsbertsen

1e divisie B

De O23 van Forum Sport pakte haar eerste overwinning van het seizoen. De Voorburgers sloten het duel in en tegen Barendrecht met een terechte 1-2 zege af. Forum Sport miste diverse kansen, maar kwam door treffers van Robin Navarro en Sulyman Bilgi op een 0-2 voorsprong. Vijf minuten voor het eindsignaal scoorde de thuisploeg haar enige treffer.

RKAVV O23 deed zichzelf ernstig tekort en verloor met 2-1 in Veldhoven van koploper UNA. In de eerste helft had RKAVV het betere van het veldspel, maar kreeg UNA de grotere kansen. Een onterecht gegeven penalty die op de paal werd geschoten en een redding van Donny van der Helm (met hulp van de lat) voorkwamen een voorsprong van UNA. Na een heerlijke steekbal van Luuk Gijsbertsen tekende Edwin Agyare de 0-1 ruststand aan.

In de tweede helft strafte UNA twee keer in korte tijd fouten in de verdediging van RKAVV genadeloos af: 2-1. RKAVV kwam voor de vierde keer in de competitie dit seizoen op achterstand, alleen lukte het dit keer niet om een nederlaag te ontlopen.

Quick kwam tegen hekkensluiter UDI’19 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Quick bezet de voorlaatste plaats.

2e divisie B

HBS bleef ook in haar derde duel zonder puntverlies. De Haagse club boekte een nipte zege op TOGB. Voor DHC lijkt het niveau in de Tweede Divisie te hoog gegrepen. Nu werd van Kloetinge met 8-0 verloren. DHC incasseerde in drie duels al negentien tegentreffers. Het duel tussen sv Den Hoorn en Spijkenisse werd uitgesteld.

3e divisie D

FC Skillz bezet de tweede plaats achter ASWH na een overtuigende 3-1 overwinning op DCV. FC Skillz kwam op een 1-0 voorsprong na een treffer van Fouad Boutachkourt uit een vrije trap. Na de gelijkmaker van de club uit Krimpen aan den IJssel trok de Haagse ploeg het duel naar zich toe. Hydion Wanga en Kevin Adebesin zorgden voor een 3-1 overwinning.  OLIVEO staat op een derde positie na een duidelijke 0-8 overwinning op FC Maense.

4e divisie E

Graaf Willem II-VAC liet zich van haar beste kant zien in het duel met sv Nootdorp. De bezoekers wonnen met 0-9. Wilhelmus won ook haar tweede duel met 4-0. Nu was VUC de tegenstander. De zege had een stuk ruimer kunnen uitvallen, maar de Voorburgers misten veel kansen. Met name Visser liet een aantal mogelijkheden liggen.  Yannick Willems, Koen Visser en Bradley Tuijt (tweemaal uit een vrije trap) waren trefzeker.

Op sportpark De Groene Wijdte in Pijnacker was VELO een maatje te groot voor gastheer DSVP, getuige de 1-4 uitslag. Bij rust was het al 0-2. De Wateringse treffers kwamen van Abel Dries (2×), Lars van Winden en Rens de Vries. VELO voert nu de ranglijst aan.

4e divisie F

FC Zoetermeer kon ook haar derde duel niet in winst omzetten. Nu werd in Gouda met 3-0 verloren van Jodan Boys.