Competitie Onder 21: ADO Den Haag verslaat ook NEC Nijmegen

ADO Den Haag O21 heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op De Aftrap in het Haagse Zuiderpark werd NEC Nijmegen met 3-1 verslagen. Onder de aanwezige supporters waren ook enkele spelers van de eerste selectie, zoals Steijn, Besuijen, Asante en Michael Mulder.

Tekst: Glenn Duijzer

1e Divisie A

Na de eerste dertig minuten zou geen enkele supporter de Haagse jeugd nog een kans geven op een overwinning. In de eerste minuut was het raak voor de bezoekers. Na een diepe bal vanuit de eigen verdediging was het Giovanni Zwikstra die op de rand van buitenspel de openingstreffer scoorde: 0-1.

Hierna kwam ADO Den Haag niet in het spel voor. NEC speelde sneller, frisser en gretiger. Ook gingen de bezoekers de fysieke duels niet uit de weg. ADO Den Haag stelde daar niet veel tegenover. Ondanks het overwicht van de bezoekers, werd dat niet in kansen uitgedrukt. In de laatste tien minuten voor de rust kwam het Haagse herstel.

Positie

Na rust bleek dat trainer Gerard van Ruitenburg de volle vijftien minuten nodig had om de spelers weer op de juiste positie te krijgen. Na enkele omzettingen en een wissel, de geblesseerde Nigel Owusu maakte plaats voor Emre Ates, was het beeld van de wedstrijd helemaal omgedraaid.

De geelgroenen waren heer en meester op het gehele veld en na 54 minuten was het dan ook raak. Een scrimmage voor het Nijmeegse doel leverde de gelijkmaker op. Verdediger Chima Anyasi werd door de Haagse aanvaller Marius van Mil (foto) zover naar achter gedrukt, dat de bal via het lichaam van de verdediger over de lijn verdween.

Druk

Nog geen drie minuten later stond het alweer 2-1. Van Mil zette de verdediging van NEC goed onder druk, waardoor Anyasi en doelman Robin Roefs de bal kwijt waren. Voor de Haagse spits was het een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten.

Het duurde tot twintig minuten voor tijd voordat de beslissing viel. Silvinho Esajas zette een goed blok en gaf de bal op invaller Nick Broekhuizen. De voorzet van Broekhuizen was perfect en eindigde op het hoofd van de inlopende Yahya Boussakou. Doelman Roefs bleef kansloos op de lijn staan: 3-1.

Strafschop

Het laatste woord had aan de bezoekers kunnen zijn. Esajas ging te hard door op zijn directe man en scheidsrechter Karremans had geen andere optie dan de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Jordy Ruizendaal van NEC schoot de bal veel te zacht in en de Haagse doelman Kilian Nikiema wist de bal te stoppen. Hiermee was ook het laatste beetje Nijmeegse verzet gebroken.

4e Divisie A

Westlandia leverde knap werk af door uit tegen De Dijk met 0-3 te winnen. De Naaldwijkers staan knap derde met zeven punten uit drie duels, twee minder dan de beide koplopers FC Eindhoven en Cambuur Leeuwarden. FC Eindhoven pakte royaal met 0-5 de winst bij Excelsior Maassluis.