Derde Divisie (zo): Groene Ster en Westlandia komen niet tot scoren

Westlandia moest na de winst van vorig weekend in eigen huis, nu een flinke rit maken, want de uitwedstrijd tegen Groene Ster stond op het programma. Nu niet meer met het duo Patrick van Dullemen en Marko Koot als technisch verantwoordelijke mensen op de bank, maar de nieuwe hoofdtrainer Cesco Agterberg (foto).

Tekst: Ton Beije

In de aanvangsfase waren Groen Ster en Westlandia aardig tegen elkaar opgewassen. Geen grote kansen voor beide teams op sportpark Pronsenbroek in de eerste twintig minuten. Jedsel Markes had na zo’n twintig minuten een goed schot in huis, maar vond de Limburgse doelman op zijn weg. Na een half uur spelen kregen de Naaldwijkers een prima mogelijkheid om de score te openen. Een schot van Ouanis Kellou werd door de doelman maar net gered en in de rebound liet Jedsel Markes de bal in handen van diezelfde doelman verdwijnen.

Na een verder gelijk opgaande wedstrijd in de eerste helft brak de rust dan ook aan met een 0-0 stand.

Wissels

Trainer Cesco Agterberg voerde bij Westlandia in de rust twee wissels door. Ounis Kellou en Nordin van Mil bleven in de kleedkamer achter. In het tweede bedrijf waren de eerste kansen voor de thuisploeg. Eerst werd de bal op de Naaldwijkse paal gekopt en even later verdween een schot net naast het doel van Jack Morauw.

Westlandia had moeite haar stempel op de wedstrijd te drukken. Groene Ster had in die fase het betere van het spel, al leidde dat niet tot grote mogelijkheden voor de gastheren. Drie minuten voor tijd hield de Naaldwijkse bank de adem in, toen de spits van de Groene Ster alleen op doelman Morauw afging, maar de sluitpost bleef de situatie meester. Het bleef bij 0-0 en dat was – de gehele wedstrijd overziend – een terechte uitslag.