Hoofdklasse (zo): Kansen missend HBS wint uiteindelijk ruim in Meppel

De reis vanuit Meppel naar Den Haag moet voor HBS een zeer prettige zijn geweest. De ‘Kraaien’ wonnen namelijk ruim van het tot dan nog ongeslagen Alcides: 0-3. Toch heeft coach Bas Steffens voldoende stof tot nadenken. Zijn ploeg mist namelijk (te)veel kansen.

Tekst: Hans Kulk

Een verkeersregelaar had men zondagmiddag in Meppel niet nodig bij het hoofdklasseduel tussen Alcides en HBS. Het was namelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van de gastheren. De ‘Kraaien’ deelden het grootste gedeelte van de wedstrijd de lakens uit. Pas in de laatste fase van het duel kwam Alcides tot leven, maar de echte grote kansen bleven uit.

Paal

Even terug naar het begin. David Kappel had na een paar minuten al de 0-1 op zijn pantoffel, maar de bal kaatste via de binnenkant van de paal het veld weer in. Even later zette Leroy Klootwijk zichzelf vrij voor de keeper van Alcides, maar scoorde niet. Hij schoot half in de grond. Tjeerd Westdijk dan na een voorzet van Nathan Mbuyamba dan? Nee. Een uitgestrekt been op de lijn van een Alcides-verdediger voorkwam een voorsprong voor de bezoekers uit Den Haag.

Voorsprong

Mathijs Harthoorn (foto) brak in de eerste helft uiteindelijk de ban voor de zwarthemden. Zijn treffer zorgde voor een terechte voorsprong: 0-1. Helaas was dat niet het sein om Alcides volledig onder de voet te lopen. Ondanks kansen van Mbuyamba (mislukte lob en mislukt schot), Westdijk (lat) en Kappel (schot) gingen de mannen van Steffens slechts met een 0-1 voorsprong rusten.

Valkuil

Ondanks wat kansjes voor de thuisclub was HBS óók in het tweede bedrijf heer en meester. Valkuil? Het blijven missen van kansen. Bijna werd het de ‘Kraaien’ fataal. De spits van Alcides raakte namelijk de buitenkant van de paal.

Pas een kwartier voor tijd viel de beslissing. Mostava Frederik werd binnen de beruchte lijnen gevloerd. Aanvoerder Niels van Pelt velde hoogstpersoonlijk het vonnis: 0-2. Vlak daarna zorgde Ian Baggerman met een treffer voor het slotakkoord: 0-3.

Nadenken

Een terechte overwinning derhalve voor de mannen van Steffens. Toch is er voldoende stof tot nadenken voor de technische staf van de zwarthemden. De ploeg mist namelijk (te)veel kansen. Komend weekend komt nummer drie TOGB op bezoek op sportpark Craeyenhout. Het zou toch mooi zijn als de nummer drie van de hoofdklasse A het vizier dan wel volledig op scherp heeft staan?

© Haaglanden Voetbal

 

Lees verder