Zaalvoetbal Eredivisie Vrouwen: zvv Den Haag na rust onderuit tegen Drs.Vijfje

|||||||

In de eerste helft leek het een zeer spannend duel te worden. Na een 2–2 ruststand, via doelpunten van Laura Groen (0-1), Lavina Poku (1-1), Vesna Veltrop (1-2) en Samia Kaaouane (2-2), liep Drs. Vijfje uit naar een geflatteerde, maar verdiende overwinning 2-5.

Tekst: Alex Pronk      |    Foto’s: Chistian Brafine

zvv Den Haag Vrouwen 1 speelde voor het eerst na lange tijd thuis in de Sportcampus, maar moest helaas haar meerdere erkennen in de sterke studentenploeg uit Groningen. Dit was een eerste test voor zvv Den Haag hoe het als team zou presteren tegen één van de betere teams uit de eredivisie.

Bij zvv Den Haag ontbraken maar liefst vijf speelsters en dat bleef niet zonder gevolgen, aldus coach René Havermans. Drs Vijfje was in de tweede helft duidelijk sterker en liet zien dat routine in het team belangrijk is. zvv Den Haag had ook nog de pech dat één van de doelpuntenmakers, Lavina  Poku zo’n vijf minuten voor tijd in een duel zwaar aan haar rug geblesseerd raakte en hierdoor ook uit moest vallen en richting het ziekenhuis in Alphen aan de Rijn vervoerd moest worden. De overige drie tegendoelpunten werden gescoord door aanvoerster Laura de Groen.