Zaterdag 2C: DSO winnaar in eerste krachtmeting nieuwe seizoen

|||||||||||||||||||

Compleet met vuurwerk en een echte brassband opende het Zoetermeerse DSO de competitie. Het was een gezellige drukte op sportpark Bentwoud. De eerste tegenstander van het seizoen was het Leidse UVS.

Tekst & foto’s: Eric de Wit

UVS, De ploeg van Kevin Krishan begon sterk aan de wedstrijd en zette de thuisploeg vanaf de aftrap direct onder druk. Ondanks het overwicht in de eerste helft leverde het slechts één gevaarlijke situatie op, maar Sven Wolfsheimer reageerde alert. De ruststand was dan ook gelijk aan de beginstand, 0-0

De tweede helft was nauwelijks begonnen of de thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Wesley Vaes. Een voorzet van Junior Basilio vanaf de rechterkant kon door Vaes worden binnengeschoten. Evenals de eerste helft was er in het tweede bedrijf ook weinig sprake van spektakel. De thuisploeg hield goed stand.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kwamen er meer kansen voor de ploeg van Bert de Best, mede door het inbrengen van Stojan Cekic. Diezelfde Cekic scoorde vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de 2-0, maar moest later voortijdig de wedstrijd verlaten. Na het scoren had Cekic in al zijn enthousiasme zijn shirt uitgetrokken wat hem een gele kaart opleverde. Niet veel later liep hij tegen een tweede gele kaart aan, waarna hij zijn invalbeurt vroegtijdig eindigde in de kleedkamer.

Volgende week speelt DSO tegen Soccer Boys, dat dit weekend met maar liefst 5-4 verloor van HVC’10.