Zaterdag 2C: Gehavend SVC’08 in blessuretijd onderuit

||||||||||||||

Onder zomerse omstandigheden begonnen Berkel en SVC’08 aan hun eerste competitiewedstrijd. Aan beide kanten ontbraken de nodige spelers vanwege blessures, wat toch wel een dingetje is na de coronaperiode. Opmerkelijk was ook het grote aantal jonge spelers aan beide zijden. Totaal stonden er negen spelers op het veld die na de eeuwwisseling zijn geboren. Desalniettemin hadden beide trainers het volste vertrouwen in hun ploeg.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 schoot uit de startblokken en al in de eerste minuut kreeg Erik van der Meent de gelegenheid om SVC’08 op voorsprong te brengen. Maar hij was te gehaast en schoot de bal tegen doelman Jim Visser aan. Het begin was dus veelbelovend voor SVC’08, dat ook duidelijk de betere ploeg was. Maar tot echt grote daden kwam de ploeg uit Wassenaar niet, het speelde veel te gehaast en de combinaties verliepen niet soepel.

Het was duidelijk wennen aan een gewone grasmat waarop de bal nou eenmaal harder moet worden ingespeeld dan op kunstgras. Bovendien werd het spel vaak onderbroken door overtredingen voornamelijk van Berkel-zijde. Dit leverde ook de nodige schade aan de ledematen op bij verschillende SVC’08-spelers, wat hen later in de wedstrijd zou opbreken. Een kwartier voor rust kwam SVC’08 op voorsprong. Een mooie aanval over links leek te stranden, maar de bal werd door een Berkel-verdediger in de voeten geschoven bij Thomas Hughes, die hier dankbaar gebruik van maakte en de 0-1 scoorde. Toch ging SVC’08 niet heel gelukkig de kleedkamer in. Het zag haar aanvoerder en drijvende kracht van de ploeg met een rugblessure uitvallen en Thomas Hughes kon na de nodige tikken tegen de enkel na rust niet meer verder.

Zonder deze dragende spelers lag het voor de hand dat SVC’08 het moeilijk zou krijgen in de tweede helft tegen een Berkel dat veel opportunistischer ging spelen. Dit werd kort na rust al bevestigd toen Berkel na zwak verdedigen aan SVC’08-zijde al langszij kwam: 1-1.

Ondanks deze tegenslag ging SVC’08 naar de winst op zoek, maar veel lijn zat er niet in het aanvalsspel. En mocht SVC’08 echt dreigend worden dan werd fysiek geweld niet geschuwd door Berkel. Zo schopte Freek van der Velden, Stan Rog de wedstrijd uit zonder dat de zoals altijd warrig leidende scheidsrechter Roozeboom er zelfs een vrije trap in zag.

Het spelpeil zakte naar een steeds lager niveau, waarbij beide ploegen nog een geweldige kans misten op een treffer. De klok stond al enige tijd op negentig minuten toen alsnog een doelpunt uit de lucht kwam vallen. Bij de laatste aanval van Berkel werd de bal in de doelmond van SVC’08 gepompt. Roy Visser was de gelukkige die de bal voor zijn voeten kreeg, geen moment aarzelde en alsnog Berkel aan de gelukkige overwinning hielp. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, maar daar zal geen Berkel-supporter over in zitten.