Zaterdag 3B: Verburch en Lyra halen uit, FC Skillz start met winst

|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Verburch schoot met scherp voor eigen aanhang tegen Duindorp SV. Ook Lyra was op schot en gaf Quick Steps geen schijn van kans. KMD haalde de punten op bij sv Loosduinen en Schipluiden had aan één treffer genoeg om de volle buit binnen te halen bij Naaldwijk.

Tekst: Hans Kulk             |     Foto’s: Fred Reuling, Hans Wüstefeld & Aad van der Knaap

Verburch – Duindorp SV

Vreugde en verdriet zaterdagmiddag in Poeldijk. Het thuisspelende Verburch verpletterde in de eerste competitiewedstrijd namelijk Duindorp SV met maar liefst 8-0. Met de staart tussen de benen keerden de Scheveningers huiswaarts. Halverwege stond het al 4-0 voor de Westlanders. Vince van der Knaap nam de helft van de productie voor zijn rekening. Dave Zwinkels scoorde er twee, Miquel van Dijk en Serano Karia beiden één. Een heerlijke start voor Verburch, een dramatische voor Duindorp SV, dat zich volgende week in eigen huis tegen Naaldwijk mogelijk kan herpakken.

sv Loosduinen – KMD

sv Loosduinen wist het openingsduel van de competitie niet in winst om te zetten. Na een 1-1 ruststand verloren de Peenbuikers uiteindelijk met 1-3 van het op bezoek zijnde KMD. Het begon goed voor de blauwhemden. Na amper vier minuten voetbal leidde de thuisclub al met 1-0 door een doelpunt van Bart Ruwaard, maar binnen twintig minuten was de wedstrijd alweer in evenwicht. Jesse de Waard doelpuntte voor de Wateringers. Na rust ging het mis voor sv Loosduinen. De ploeg van Peter Barendse kreeg twee strafschoppen tegen waaruit ook tweemaal, door Dylan Arbouw, werd gescoord. Daarnaast werden de Peenbuikers ook nog eens op vier gele kaarten (Pieter Blanken, Alvin van Reeuwijk, Quincy Barendse en Beau van der Toorn) ‘getrakteerd’.

Naaldwijk – Schipluiden

Naaldwijk is het seizoen 2021-2022 in mineur gestart. Op De Hoge Bomen werd met 0-1 van Schipluiden verloren. In een matig duel maakte Sjoerd Boks, namens de bezoekers, het enige doelpunt van de wedstrijd.

Lyra – Quick Steps (foto’s: Hans Wüstefeld)

In De Lier schoot Lyra een half dozijn treffers in de touwen tegen Quick Steps. De ploeg van Pim van der Hoorn leidde halverwege al met 5-1. Het duel begon overigens alleraardigst. Na de 1-0 van Thom Kuyvenhoven (tiende minuut) was het drie minuten later alweer gelijk door Robbie Boere: 1-1.

Daarna startte het ‘feestje’ voor de Westlanders. Door treffers van Robin Vijverberg (2-1), Niels van der Windt (3-1), Jari van Dijk (4-1) en opnieuw Niels van der Windt (5-1) werd het duel al voor rust beslist. Pas zeven minuten voor tijd schoot Lyra het halve dozijn vol. De maker van de openingstreffer, Thom Kuyvenhoven, zorgde ook voor de laatste treffer van de middag: 6-1.

sc Monster – FC Skillz/WV  (foto’s: Aad van der Knaap)

De kraker in de derde klasse B tussen sc Monster en FC Skillz/WV eindigde in een nipte 0-1 overwinning voor de bezoekers. Het enige doelpunt van het duel werd gemaakt door Virgilio Hagens. Een speciaal doelpunt voor de vleugelaanvaller van FC Skilzz/WV. De gezondheid van zijn moeder laat namelijk te wensen over. Een geëmotioneerde Hagens droeg het doelpunt dan ook terecht aan zijn zieke moeder op. Een zeer emotionele en speciale vuurdoop voor de nieuwkomers in de derde klasse.

Michel van den Bos (Monster) werd in dit duel overigens met rood weggestuurd.

DUNO – DSVP (foto’s: Fred Reuling)

Op sportpark Haagsche Dynamiek voorkwam DUNO in de laatste minuut een nederlaag tegen DSVP.Soner Turgut schoot uit een strafschop raak voor de groen-zwarten. Voor de bezoekers uit Pijnacker een bittere pil aangezien de bezoekers na de 0-1 van Dylan de Haan genoeg kansen kregen om de wedstrijd definitief te beslissen.

DWO – Ariston’80

Het treffen in Zoetermeer tussen DWO en het Delftse Ariston’80 eindigde in een nipte 3-2 overwinning voor de gastheren. Vanzelf ging het overigens niet. Na de 0-1 van Maarten van Nistelrooy schoten Chadion Melfor, Barromeo Pherick en Brandon Ritcherson de withemden naar een 3-1 voorsprong, maar de bezoekers hadden het laatste woord. Joeri Frederik schoot de 3-2 eindstand in de touwen.