Zaterdag 4D: Sterke start voor BSC’68 en FC Zoetermeer

BSC’68 bleef tegen sv Ommoord aan de goede kant van de score. De formatie van trainer Marco Lange boekte een nipte zege. Ook vreugde bij FC Zoetermeer dat het duel bij Zestienhoven met een ruime zege afsloot. SVO Buytenpark ging ten onder bij FC Banlieue.

BSC’68 had een voortvarende opening in het duel met sv Ommoord. De Rotterdammers werden door Jelle Verhoeff met een schitterende trap in de kruising al na tien minuten op achterstand gezet. Halverwege de eerste helft kon BSC’68 de score verdubbelen. Uit een strafschop trof Lijon Krovin doel. In de 37e minuut was het opnieuw raak voor Jelle Verhoeff met een strakke punter en leek een forse zege in het verschiet te liggen: 3-0. Het ging een andere richting op. Nog voor de rust kwam Ommoord op 3-1 uit een halve omhaal.

In de tweede helft bleven de doelpunten lang uit omdat BSC’68 vergat de kansen af te maken. Pas vlak voor tijd kon Ommoord een tweede treffer maken: 3-2. Bij BSC’68 raakte Joep van Straalen in de eerste helft zwaar geblesseerd. Ook Timo Stolk moest het veld in de rust verlaten met een blessure.

Controle

FC Zoetermeer had tegen Zestienhoven al snel de controle en kreeg in de eerste tien minuten een aantal goede kansen, waaronder een bal op de paal. Vlak voor rust werd de inzet van de Zoetermeerders beloond. Billy Oudshoorn scoorde uit een scrimmage voor het doel: 0-1. Na rust kreeg de equipe van Leroy Vaes (foto) moeite met het fysieke spel van de tegenstander. Het moment dat Zestienhoven met drie verdedigers ging spelen kon FC Zoetermeer twee keer toeslaan. In beide situaties zette Djamil El Messaoudi druk, waardoor hij de bal kon veroveren. Jelle Hak tikte de 0-2 binnen en de tweede treffer van Hak kwam voort uit een strafschop: 0-3. Zestienhoven gaf nog wel vol gas en kon de eretreffer maken: 1-3.

Ondanks twee treffers van Younes Ktitu moest SVO Buytenpark genoegen nemen met een nederlaag tegen FC Banlieue. De nieuwkomer in het amateurvoetbal uit Rotterdam was met 5-2 duidelijk de betere ploeg.