Zaterdag 4F: GDA en Quintus sterk uit de startblokken

||||||||||||||||||||||||||||||||

In de openingsronde van de competitie werden in de Vierde Klasse F maar liefst 33 doelpunten gescoord. Quintus nam zes van die treffers voor haar rekening en GDA scoorde maar liefst acht keer. sv Houtwijk deed goede zaken door het uitduel bij ODB te winnen.

Tekst: Roland van der Linden         |      Foto’s: Ron Heinen & Franca Dobbe

GDA is de eerste koploper op doelsaldo na een eclatante 8-1 overwinning op Wanica Star. Na een kwartier spelen zorgde Jeroen Mantel voor een 1-0 voorsprong. Tien minuten later stond het al 4-0 na treffers van Sammy Koopman (2x) en Michael van der Zwam. (Foto’s onder: Franca Dobbe)

GDA kon daarna lang het net niet vinden. Pas in de 75e minuut kon Koopman met zijn derde treffer de 5-0 aantekenen. Na doelpunten van Justin Schoenmaker en Didi Eesiah kon Wanica Star eindelijk iets terug doen. In blessuretijd schoot Danny Geerman van elf meter de 7-1 binnen. Het was nog niet gedaan. Noa Schoenmaker nam de 8-1 eindstand voor zijn rekening.

Quintus was heer en meester in het duel met GSC ESDO. Voor rust kon de Haagse ploeg de schade beperkt houden tot een 1-0 achterstand. Na de thee schoot Quintus met scherp en voegde nog vijf treffers aan haar totaal toe. Rob van Binsbergen (2x), Angelo Zwirs (2x), Leon Duijvestijn en Joey van Zaanen waren de doelpuntenmakers.

Trefzeker

ODB (za) kon haar eerste competitiewedstrijd niet in winst omzetten. Titelkandidaat sv Houtwijk was met 1-4 de betere ploeg. Sinan Ocal , Danny Fens, Jessy Smit en Lorenzo Scheffer waren trefzeker voor de equipe van trainer Richard Douw.

PGS/VOGEL kreeg tegen Maasdijk in de eerste helft een aantal kleine kansen, maar kon de bal niet in de touwen krijgen. De rust in Maasdijk werd dan ook bereikt met een 0-0 stand op het bord. (Foto’s onder: Ron Heinen)

Tien minuten in de tweede kwam Maasdijk verrassend op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Stef Bruinen. De Haagse ploeg kon toch nog een ruime overwinning pakken. Rik van de Graaf zorgde voor de gelijkmaker. In de slotminuten was PGS/VOGEL nog twee keer doeltreffend en sleepte een 1-3 zege uit het vuur.

MSV’71 won na een 2-0 voorsprong bij rust met 3-0 van sv Erasmus. Voor de club uit Maassluis troffen Joel Meijnckens en Kevin Edmilson Santos (2x) doel. HMSH was BMT met 2-0 de baas. VCS bond Toofan met 4-0 aan de zegekar.

(Klik HIER voor meer foto’s van Wanica Star-GDA)