Derde Divisie (zo): Westlandia – ondanks drie treffers – met lege handen

||||

Zeven treffers op sportpark De Hoge Bomen, waarvan het bezoekende Unitas er één meer maakte: 3-4. Na het gelijke spel van vorige week, nu een nederlaag van de Naaldwijkers onder de nieuwe trainer Cesco Agterberg. Bij rust had de thuisploeg nog een 2-1 voorsprong.

Tekst: Ton Beije      |      Foto’s: Danny Ploegaert

Het was goed toeven op De Hoge Bomen, prima omstandigheden voor een mooie pot voetbal. Het eerste kwartier gebeurde er voor beide doelen niet veel bijzonders. Maar na ruim een kwartier spelen waren er zomaar twee mogelijkheden voor Can Memisoglu van Westlandia. Tot twee keer toe werd er echter goed verdedigd door Unitas.

Hoewel Westlandia het eerste half uur wel de bovenliggende partij was, wist de ploeg van Cesco Agterberg zich geen echt grote kansen te scheppen. De treffer viel tegen de verhouding in de 35e minuut aan de andere kant. Na een fout in de verdediging van Westlandia kwam de bal voor de voeten van Everon Pisas, die vervolgens de bal met veel effect om doelman Jack Morauw heen in het Naaldwijkse doel liet belanden: 0-1. De vreugde bij de bezoekers was van zeer korte duur, want twee minuten later stond de gelijkmaker – van Kai Verbeek – al op het fraaie scorebord.

Westlandia zou zelfs met een voorsprong aan de thee gaan. Eén minuut voor de pauze werd er in het strafschopgebied van Unitas een overtreding begaan op Can Memisoglu, waarop de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Memisoglu zelf ging achter de bal staan en scoorde vanaf elf meter: 2-1. Een lekker moment om te scoren op slag van rust.

Na de doelwisseling was Westlandia na een minuut of acht spelen dicht bij de 3-1, maar een ziedend schot van Desley Bransen vanaf de rand van de zestien vloog maar net over het Unitas-doel. In plaats van de voorsprong uit te bouwen, zag Westlandia Unitas na een uur spelen op gelijke hoogte komen. Jerrel Hak schoof de bal langs doelman Jack Morauw: 2-2. Nog geen vijf minuten later was het weer raak voor de bezoekers en wederom was het Jerrel Hak die Morauw het nakijken gaf: 2-3.

Westlandia stond voor de eerste maal in deze wedstrijd op achterstand en moest in de achtervolging en daar had het nog vijfentwintig minuten voor. Even later leek het duel beslist te worden toen Unitas op 2-4 kwam. Terwijl de scorende speler al juichend wegliep, zijn shirt uittrok, had de assistent-scheidsrechter al het signaal van buitenspel gegeven. De treffer werd dus geannuleerd en de Unitas-speler kreeg geel voorgehouden. En dat gaf Westlandia weer de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Daarvoor was Melvin Vissers verantwoordelijk: 3-3.

Terwijl iedereen zich verzoend had met een gelijkspel, sloeg Unitas toch nog een keer toe in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd. Een fout in de Naaldwijkse-defensie werd resoluut afgestraft en moesten de gastheren toch nog zwaar teleurgesteld het speelveld verlaten: 3-4.