Hoofdklasse (zo): TOGB troeft HBS af op sportpark Craeyenhout

||||||||

TOGB heeft ook de derde regioderby weten te winnen. Op het Haagse Sportpark Craeyenhout was de elite van Mark Schuur met 1-2 te sterk voor de Kraaien van trainer Bas Steffens.

Tekst: Ron Fruining                 |    Marco Raboen

Bas Steffens had zijn team de opdracht gegeven om TOGB geen ruimte te geven. Dat lukte in de eerste helft niet. TOGB voetbalde redelijk makkelijk door de Haagse verdediging en kwam dan ook niet verrassend op voorsprong. Na een overtreding op de HBS-helft op Leroy Zwarteveld, mocht Younes Assaih een vrije trap nemen. Assaih bracht de bal in de zestien waar Merick Heintjes met het hoofd de bal pan klaarlegde voor Sven Paternot. De TOGB-aanvaller tikte de bal met gevoel in het HBS-doel: 0-1. HBS probeerde het in de eerste helft wel, maar trof een geconcentreerde TOGB-defensie op weg naar succes. Waar nodig pakte TOGB een kaart om de aanval van de Kraaien te ontregelen. HBS was in de eerste vijfenveertig minuten wel in de zestien van TOGB te vinden, maar de zwarthemden bleken niet in staat TOGB-goalie Moreno Zwarteveld te verrassen. Aan de andere kant had TOGB een enorme kans om de 0-2 op het bord te zetten. Nadat TOGB de bal op het middenveld had veroverd, speelde Guus Steerneman vanaf links de bal op de volledig vrijstaande Mericj Heintjes. Heintjes mikte net verkeerd en zag zijn schot naast het HBS-doel verdwijnen.

Wat de technische staf van HBS tijdens de pauze gezegd heeft is niet gedeeld. Wat de toeschouwers zagen was een zeer gedreven HBS, dat TOGB vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede helft onder druk zette. De gastheren drukten TOGB ver terug en doelman Moreno Zwarteveld redde met hulp van Jordan Weegman een inzet van Tjeerd Westdijk, die HBS eigenlijk naast TOGB had moeten brengen. HBS voerde de druk verder op, waardoor het ook veel ruimte weggaf.

HBS grossierde in hoekschoppen gedurende de tweede helft. Vanuit de van links getrapte hoekschop verlengde Brayen Bröcker (foto) met het hoofd de hoekschop tot achter Zwarteveld: 1-1. HBS probeerde na de gelijkmaker door te drukken. TOGB stond meestal goed, maar bleef af en toe ook met wat geluk op de been. De Berkelse jonkies loerden op de counter. Na balverlies door HBS op de TOGB-helft, schakelde TOGB via routinier Bas Mourits razendsnel om. Mourits zag dat zijn pass Sven Paternot bereikte. De aanvaller bezorgde de bal vanaf rechts bij Max le Fevre. Le Fevre verschalkte met zijn schot in de linkerhoek HBS-doelman Silver Wartna: 1-2.

De tweede treffer van TOGB deed het geloof bij HBS in een resultaat wegvloeien. Kort na de 1-2 had TOGB via Le Fevre op 1-3 kunnen komen. Echter verdween de inzet van de vleugelaanvaller naast het HBS-doel. Na het laatste fluitsignaal bleef HBS beduusd en ontgoocheld achter, terwijl bij TOGB de vreugde over de derde gewonnen regioderby gevierd werd op het Scheveningse strand bij Beach Club Copacabana. Volgende week heeft HBS geen competitieverplichtingen, terwijl TOGB op het eigen sportpark RKAVV ontvangt voor wederom een regioderby.