Zaalvoetbal:  zvv Den Haag 2 komt sterk terug, simpele winst Stompwijk’92

Een overzicht van de wedstrijden die vorige week zijn gespeeld in de Topklasse B en Hoofdklasse C. De eredivisie bij de mannen en vrouwen wordt apart belicht.

Tekst: Alex Pronk

Topklasse B

In het Topsportcentrum van Rotterdam speelde het Schiedamse HBSS een sterke partij tegen zvv Den Haag 2. HBSS dacht vijf minuten voor tijd de overwinning al binnen te hebben door doelpunten van Pawan Mohanlal (3x) en Chahm el Youzghi (2x), maar de mannen van Naim el Yousfi kwamen zeer sterk terug en pakten alsnog de zege met 5–7. Voor de Haagse equipe scoorden Karam Boukhari (4x), Luthmarnick Maria, Jeffrey Ramkisoen en Morad Chalhi.

In sporthal Margriet zag arbiter John Duiker een mooie wedstrijd tussen FC Maense en Zuid West uit Den Haag. Het spel ging snel op en neer en beide ploegen kregen goede kansen. Na een ruststand  van 2–3 wonnen de pupillen van coach Mohamed Attalhaoui met 5–6. Namens Zuid West DH scoorden Mohamed el Haddioui (3x), Mounir Madrouni (2x) en Imad Bourjale de doelpunten.

Het duel tussen Muticult en de Rotterdamse Studenten (RS) werd uitgesteld naar vrijdag 1 oktober. FC Westland 1 was door het oneven aantal teams in de poule de afgelopen week vrij.

Hoofdklasse C

In sporthal Meerhorst in Stompwijk was het bij het duel tussen Stompwijk’92 en WIA in het begin vooral aftasten. Na het eerste doelpunt van Lars van Santen. Kwam de wedstrijd op gang zonder echt grote kansen overigens. In de laatste minuten van de eerste helft was de scherpte terug bij de mannen van Enrico Geus (Stompwijk’92) en werd het 3-0 dor treffers van Sem van der Salm en Lars van Santen. Ook het slotakkoord van het eerste deel van de wedstrijd was voor Sem van der Salm: 4-0. In de tweede helft werd er niet meer gescoord hoewel beide teams nog kansen kregen.

Stanga moest buigen voor het reserveteam van OACN Boys en verloor in sporthal Hoge Veld met 3-5. Voor de thuisploeg verzorgden Ismael Sophia, Edwin Geerman en Christian Tromp de productie. In de topsporthal van de TU in Delft speelde het tweede team van FC Westland tegen de Delftse studenten van Tutor. Na een ruststand van 1–3 won de ploeg van coach James Dhanai (foto) met 2–6.

Voor Tutor scoorde in de eerste helft Niels van Loon en na de doelwisseling Albert Wasswa. Namens FC Westland 2 scoorden Jaroslaw Wolowik (3x), Achraf el Ghalbzouri (1x), Hakim Habibi (1x) en aanvoerder Morad Naimi.