Zaalvoetbal: Winst en verlies voor Multicult, Tutor onderuit

||||||||||||||||

De afgelopen week was er in de zaalvoetbalcompetitie slechts een beperkt programma. Multicult kwam tweemaal in actie. Het verloor de eerste partij (van HBSS), maar herstelde zich vrijdag tegen Rotterdamse Studenten. Tutor moest een klasse lager buigen voor Berkel.

Tekst & foto’s: Alex Pronk

Topklasse B

Multicult speelde afgelopen week twee wedstrijden. Eerst speelden de mannen van coach Basri Güçlü in Topsportcentrum Rotterdam de vooruitgeschoven wedstrijd tegen het Schiedamse HBSS. Scheidsrechter Karun Binda zag Multicult met een 2–1 nederlaag terugkeren naar Den Haag. De eretreffer werd gemaakt door Ayoub Kaddouri.

Vrijdag

Vrijdag werd door Multicult een inhaalwedstrijd gespeeld tegen Rotterdamse Studenten. In Sportcampus Zuiderpark begonnen de bezoekers goed aan de wedstrijd. Na een kwartier kwam ook de beloning voor de Rotterdamse Studenten. Vanaf de linkerkant schoot Mohamed Ben Omar van afstand raak: 0-1.

Nadat scheidsrechter Remko Lochtenberg in de achttiende minuut een gele kaart toonde aan Ayoub Kaddouri, moest de Multicult-speler twee minuten naar de kant. In de man-meer-situatie profiteerde RS in de laatste seconde van de straf doordat Jamaru Verhoeven de marge wist te verdubbelen: 0-2. Nog voor het rustsignaal kreeg de thuisploeg wat kansen maar onder meer Ali Boussaboun, Mounir Akkabi en Ayoub Kaddouri wisten het vijandelijke doel niet te vinden.

In de tweede helft werd door Multicult uit een ander vaatje getapt en speelde het veel beter. Al na drie minuten spelen een prima combinatie tussen Ali Boussaboun en Haitam El Marid. Boussaboun rondde af en de aansluitingstreffer was een feit: 1-2. Multicult kreeg kans na kans, onder meer voor s Haitam El Marid, die eenmaal voorlangs schoot. Pas in de 42e minuut viel de verdiende gelijkmaker, wederom was Ali Boussaboun de schutter: 2-2. Daarna ging het vlotjes. Nog geen twee minuten later gooide doelman Fouad Amrani een lange bal naar voren en met een schitterende beweging wist Djamel Boerstra de RS-doelman Alvaro Cassarotti te passeren: 3-2.

Coach Charl Sait van de Rotterdamse Studenten stuurde doelman Alvaro Cassarotti het veld in om de gelijkmaker te forceren, maar dat had geen effect. In een counter scoorde Mohamed Achalhi namelijk de 4-2 in het lege doel. Omdat Muliticult de treffer nog aan het vieren was, konden de bezoekers profiteren en bracht Mohamed Ben Omar de eindstand op 4–3. Multicult staat in de zwaar vertekende stand op de vierde plaats.

Hoofdklasse C

Een klasse lager speelde Tutor in haar eigen topsporthal tegen Berkel. In de eerste helft scoorden voor Tutor Raf van Oosterhout en Kenji Flores. Namens Berkel had Bart van den Dool het op zijn heupen en schoot maar liefst viermaal raak. De overige doelpunten in de eerste helft waren van Leon Rensink en een bal in eigen doel van Daan Gieles (Tutor), wat een ruststand van 2-7 opleverde.

In de tweede helft een beter Tutor, dat al na drie minuten via Albert Wasswa op 3-7 kwam. Roy Visser vergrootte via Roy Visser de marge weer naar 3-8. Het leek dat Berkel daarna niet meer de macht had om de score verder uit te bouwen, waardoor Tutor kon profiteren. Nadat Raf van Oosterhout nog miste, kwam in de 43e minuut misschien het mooiste moment van de wedstrijd: eerst schoot Daan Gielens op de linkerpaal en daarna – in de rebound – kogelde Albert Wasswa op de rechterpaal. In de laatste twee minuten wisten Raf van Oosterhout (4–8) en Lasse Bruun (5-8) nog een doelpunt te produceren. Na afloop reageerde coach Nino Perreira naar zijn spelers, dat hij tevreden was over het spel, vooral in de tweede helft.