Zaterdag 1C: sv Honselersdijk in mineur na schlemielige nederlaag

Het zit sv Honselersdijk niet mee. Na de nipte thuisnederlaag vorige week tegen Monnickendam (1-2), ging de formatie van André Lourens weer met miniem verschil onderuit. In Voorschoten op sportpark Adegeest verloren de oranjehemden nu met 3-2 van Voorschoten’97.

Tekst: Hans Kulk

De competitie is pas twee duels oud, maar nu al is het chagrijn bij sv Honselersdijk toegeslagen. Waarom? In beide duels werd namelijk een voorsprong weggegeven. Zaterdagmiddag leidde de ploeg van coach André Lourens in Voorschoten, tegen Voorschoten’97, bij rust zelfs met 0-2, maar het vasthouden hiervan bleek voor de Westlanders uiteindelijk toch een te moeilijke opgave.

Comfortabel

En dat terwijl Nick van der Kraan (0-1) en Tom van Veen (0-2) voor een comfortabele uitgangspositie hadden gezorgd. ‘Kat in het bakje’ zou je denken, maar niets bleek minder maar. Want óók de ploeg van trainer Theo Ducaneaux had iets goed te maken na het 3-1 verlies tegen VELO in de eerste speelronde. Ondanks de aansluitingstreffer van Thom Wijnalda (foto) (1-2), acht minuten na rust, was er voor de Westlanders nog niets aan de hand.

Rouw

Totdat diezelfde Wijnalda tien minuten voor tijd ook de 2-2 binnenkopte. Tot overmaat van ramp dompelde Jim van der Krogt de ploeg van André Lourens in de slotseconden van het spannende duel alsnog in diepe rouw: 3-2. Volgende week alweer een pittig potje voor sv Honselersdijk als Forum Sport op bezoek komt. Dat zag haar wedstrijd tegen Argon gestaakt worden (vanwege een blessure).

© Haaglanden Voetbal

Lees verder