Zaterdag 2C: Vitesse Delft zet ook spannend uitduel bij RCL om in winst

Na de eerste overwinning vorige week op DoCoS wist Vitesse Delft opnieuw te winnen, deze keer van RCL. Dat daarmee haar tweede nederlaag leed. Qua voetbal en kansen waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en het was dan ook geen wedstrijd die gezapig verliep.

Tekst: Niek Praagman

De wedstrijd op het mooie complex van RCL begon droog, maar al snel begon het te regenen en dat had als gevolg dat er veel duels om de bal waren en zo nu en dan ook dat doorschietende ballen op het toch wat gladde veld voor onverwachte acties zorgden.

Moed

Al na vijf minuten stond Vitesse Delft met 1-0 voor na keurig afmaken van Duncan Sjerp.  Dit gaf de bezoekers moed en gedurende langere tijd had de Delftse club het heft wat steviger in handen dan RCL. Langzaam maar zeker kwam RCL in haar spel en kon in de 23e minuut gevaarlijk doorstoten, maar het leverde geen doelpunt op. Ook Vitesse Delft deelde plaagstootjes uit, maar kon niet scoren. Na dik een half uur spelen was het wel raak voor RCL. Een prachtige voorzet werd door Jesper van Overloop naar de bovenhoek van het doel buiten bereik van Marco van Bergen Henegouwen gestuurd: 1-1.

Afstand

In de 37e minuut kwam Vitesse Delft opnieuw op voorsprong. De mee opgelopen Hamza el Kaddouri (foto) kreeg een afgeslagen bal voor zijn voeten en schoot vanaf een afstand van zo’n zestien meter zonder enige aarzeling op grootse wijze de bal onhoudbaar in de linkerbovenhoek: 2-1.

Vlak voor rust brak Vitesse Delft wederom uit en Duncan Sjerp zag kans een prachtige pass naar Koen de Vries te sturen, maar die raakte uit balans en kon niet afronden. Op slag van rust kreeg RCL na een wat ongelukkige overtreding van Vitesse Delft een directe vrije trap. Robin Brasker schoot de bal fraai in de uiterste bovenhoek, waardoor de ruststand 2-2 werd.

Slecht

De tweede helft begon slecht voor Vitesse Delft. De bezoekers hadden het moeilijk om het steeds weer aanvallende RCL tegen te houden. De mannen van trainer Ronald Hes konden het gevaar steeds weer pareren. In de 84e minuut onderschepte Nasreddine Harrass de bal en passeerde een speler van RCL en haalde onmiddellijk snoeihard uit. De bal vloog als een raket mooi langs paal en doelman en Vitesse Delft stond wederom voor: 2-3. RCL probeerde nog op gelijke hoogte te komen maar daar was te weinig tijd voor en Vitesse Delft kon met een zwaar bevochten overwinning naar huis.