Jeugd O23: RKAVV maatje te groot voor Forum Sport, krappe zege Quick

||||||

De O23 van RKAVV was in de derby met Forum Sport duidelijk de bovenliggende partij. Ook Quick was aan de winnende hand in het duel met UNA. sv Den Hoorn won met klein verschil van Kloetinge.

Tekst: Sebastiaan Gijsbertsen & Roland van der Linden  |  Foto’s: Sebastiaan Gijsbertsen

1e divisie B

Binnen een half uur had RKAVV al het verschil gemaakt in het duel met Forum Sport door maar liefst vier keer te scoren. In de veertiende minuut scoorde Sebastian Haarlemmer met een lob de eerste treffer en een minuut later was het Jaydi Walta die de 0-2 aantekende.

Tien minuten later sloeg RKAVV weer in twee minuten twee keer toe. Eerst kopte Sten Lever een voorzet van Haarlemmer binnen en daarna was Boyd Roodnat attent nadat de doelman van Forum Sport een vrije trap van Joep Roovers slecht verwerkte. In de tweede helft zorgden de invallers Luuk Gijsbertsen (assist) en Jesper van Pruijssen (afmaker) voor de niet geflatteerde eindstand: 0-5.

Quick heeft de vierde plaats in handen. Gemert werd met 1-0 verslagen.

2e divisie B

HBS leed haar eerste nederlaag. Koploper Ter Leede won op Craeyenhout met 0-1. sv Den Hoorn boekte een beter resultaat. Kloetinge kreeg met 1-0 klop. Voor DHC blijft het leven zwaar in de derde divisie. De club uit Delft kreeg nu met 1-9 klop van TOGB.

3e divisie C

Het duel tussen Zuid West DH en Katwijk werd vlak voor tijd gestaakt. In de 88e minuut besloot de arbiter vanwege wanordelijkheden een eind te maken aan het duel.

De wedstrijd FC Boshuizen-TAC’90 is niet gespeeld. FC Boshuizen heeft donderdag TAC’90 benaderd met de vraag om uitstel van het duel. Omdat FC Boshuizen geen duidelijkheid kon geven over de reden van dat verzoek, heeft TAC’90 de Leidse club verwezen naar de KNVB. Zaterdag bleek het duel te zijn uitgesteld, tot verbazing van TAC’90.

3e divisie D

OLIVEO moest het hoofd buigen voor koploper ASWH. In Hendrik-Ido-Ambacht was de thuisploeg met 2-0 de bovenliggende partij.  FC Skillz was voor rust goed op dreef tegen Sparta (am). Kevin Adebesin opende op aangeven van Yassin Chentouf de score. Vlak voor rust sloeg FC Skillz twee keer toe. Roan Leter tekende voor de 0-2 en daarna stelde Divani Hansen Reda Narain in staat om de 0-3 te scoren. Na rust waren de Rotterdammers voor het eerst doeltreffend waarna Reda Narain in de 59e minuut de 1-4 op het scorebord zette. Het werd nog spannend. Sparta kwam terug tot 3-4, maar daar bleef het bij.

4e divisie E

Wilhelmus kon tegen Graaf Willem II-VAC de winst niet grijpen. De Voorburgers wisten vier grote kansen niet te verzilveren. De thuisploeg speelde voornamelijk de lange bal en kon er uit één die goed viel scoren: 1-0. SVC’08 pakte haar tweede zege van het seizoen. Het puntloze sv Nootdorp kreeg met 4-0 klop.

Gedeeld koploper VELO had geen enkele moeite met de leeftijdgenoten van hekkensluiter VUC. Na een 0-5 ruststand werd het uiteindelijk met 0-9 een grote overwinning en blijft VELO aan kop met Graaf Wiilem II VAC. De Wateringse doelpunten werden gemaakt door Abel Dries (3×), Danny Mastenbroek (3×), Manz Djoeneri (1×), Dion Duijvestijn (1×) en Rens de Vries (1×).

4e divisie F

FC Zoetermeer liep tegen haar vijfde nederlaag aan, maar kon de schade deze keer beperkt houden. Op eigen veld werd tegen Groeneweg een 1-2 nederlaag geleden.