Dik Schreuders (DHC) maakt nog steeds stappen vooruit

|

Een jaar geleden – op 1 oktober 2020 – werd DHC-secretaris en clubicoon Dik Schreuders (nu 65 jaar) helaas getroffen door een herseninfarct, wat in het ziekenhuis werd gevolgd door een zware hersenbloeding. Hij heeft het ternauwernood overleefd.

Het was voor hem en de naaste familie wekenlang een heel spannende en moeilijke periode. Na een maandenlang verblijf in achtereenvolgens het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag, Basalt Revalidatiecentrum (Den Haag) en de revalidatieafdeling van De Bieslandhof (Delft) kwam Dik Schreuders op 9 april jl. (dus na ruim een half jaar) eindelijk weer thuis. In een deels aangepast huis. Pas daarna is de revalidatie echt op gang gekomen. Echtgenote Carolien en zoon Michael, met hulp van tweelingbroer Wicher Schreuders, zorgen goed voor Dik en begeleiden hem in zijn herstelproces. Dat doen ze met ook de geweldige begeleiding van met name de fysiotherapeuten van B&B Healthcare, drie keer per week.

Dik Schreuders kon aanvankelijk vrijwel niets meer, niet meer bewegen, niet meer praten en nog een heleboel andere dingen ook niet meer. Inmiddels kan hij een heleboel gelukkig weer wel: praten, denken, lezen, tv-kijken en dan met name kijken naar sport (vooral voetbal, wielrennen, tennis). Hij kan gelukkig ook af en toe weer een bezoek aan DHC brengen, in het clubgebouw en op het terras. Helaas kan hij zijn vele vrijwilligerstaken – die hij circa vijftig jaar (waarvan 43 jaar in officiële functies) heel intensief heeft vervuld – niet meer doen. Dat spijt hem nog het meest. Hij kan zijn linkerarm momenteel niet meer gebruiken (en hij is linkshandig), maar inmiddels kan hij met veel moeite wel weer wat lopen. Hij gaat letterlijk en figuurlijk met kleine stapjes vooruit. In huis kan hij deels zonder rolstoel. Hij hoopt regelmatig bij DHC te kunnen blijven komen.

Groeten

Dik Schreuders en zijn naaste familie groeten alle DHC-ers en andere bekenden in de voetbalwereld, door het hele land. Ze bedanken iedereen voor de ondervonden steun in het afgelopen jaar. Jullie berichten en steunbetuigingen blijven zeer welkom. Het helpt hem om stappen vooruit te blijven maken. Dik, sterkte bij het verdere herstel!

© Haaglanden Voetbal

Lees verder