Oranjeteam Onder 19 te sterk voor leeftijdgenoten van Portugal

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar speelt ter voorbereiding op de EK-kwalificatie een sterk bezet oefentoernooi in Slowakije. In de openingswedstrijd werd Portugal woensdag met 3-1 verslagen.

Onder 19 nam daarmee revanche voor de 3-0 nederlaag tegen Italië bij de start van het interlandseizoen een maand geleden. Coach Bert Konterman had in die wedstrijd logischerwijs een aantal punten gezien die beter konden.

Bank

In dit duel nam Portugal de leiding, maar Naci Ünüvar scoorde de gelijkmaker. Voor rust maakte Emauel Emegha er 2-1 van en in de tweede helft bepaalde Myron van Brederode de eindstand voor Oranje op 3-1. ADO Den Haag-jeugddoelman Kilian Nkiema (foto) kwam niet in het veld en bleef op de bank zitten. Coach Bert Konterman was logisch niet ontevreden met dit resultaat.

EK-kwalificatie

Het toernooi gaat voor Onder 19 zaterdag verder met een duel tegen Slowakije. Dinsdag 12 oktober is de laatste wedstrijd tegen Duitsland. Konterman tegen OnsOranje: ,,Ik heb net even staan kijken naar beide ploegen. Die Slowaken knokken voor elke meter. Het ontloopt elkaar niet veel.”

Voor Onder 19 staat in november de eerste ronde van de EK-kwalificatie op het programma. Daarin neemt de ploeg het in Isräel op tegen het gastland, Cyprus en Moldavië. De eerste twee landen van de poule plaatsen zich voor de Eliteronde.