Vrouwen: Lyra boekt derde zege, Beloften ADO verzuimen te scoren

Op Houtrust kregen de beloften van ADO Den Haag veel kansen tegen FC Twente, maar het duel bleef verstoken van doelpunten. sv Den Hoorn versloeg Die Haghe nipt met 1-0. Lyra, Forum Sport en FC ’s Gravenzande zijn in de derde klasse zonder puntverlies.

Beloftencompetitie

ADO Den Haag kreeg tegen FC Twente voldoende mogelijkheden om te scoren. Voor rust kon June Burgers net het hoofd van Manon van Raay niet vinden en kopte Van Raay uit een voorzet van Julia Banwari over. Een inzet van Jill van den Ende belandde op de lat. FC Twente kreeg één goede kans maar Cato Pijnacker Hordijk en keepster Maaike van Klink (foto) voorkwamen een treffer. Ook in de tweede helft leverden verschillende kansen geen doelpunt op en bleef de stand 0-0.

2e klasse B

sv Den Hoorn en Die Haghe hadden nog geen punten kunnen veroveren. In hun onderlinge confrontatie kwam sv Den Hoorn als winnaar uit de strijd. sv Den Hoorn controleerde de wedstrijd vanaf het begin en kreeg snel al kansen via voorzetten aan de zijkanten. De bal ging er niet in en de rust werd bereikt met 0-0. In de tweede helft hoopte sv Den Hoorn met drie wissels meer stootkracht naar voren te krijgen. Een bal van Renske Smit belandde nog op de lat. Die Haghe probeerde vanuit de omschakeling te scoren, maar kon niet door de achterhoede van sv Den Hoorn heen komen. Uiteindelijk kon Lianne Gerritse in de 88e minuut de winnende treffer voor sv Den Hoorn aantekenen: 1-0.

Kansloos

Ariston’80 was kansloos in het uitduel bij Jodan Boys. De Goudse koploper kreeg nog geen tegendoelpunt te verwerken en hield ook tegen de studenten het doel schoon: 6-0. De wedstrijd tussen RKAVV en GJS werd uitgesteld naar 23 oktober. DSVP en FC Maense ontmoeten elkaar op 13 oktober.

3e klasse E

Forum Sport bleef ook in de derde ronde zonder puntverlies. In Katwijk werd het tweede team van FC Rijnvogels met 2-6 aan de zegekar gebonden. Ook FC ’s-Gravenzande heeft nog de volle buit na drie speelrondes. Op het Juliana Sportpark kreeg streekgenoot Westlandia met 4-1 klop.

Graaf Willem II-VAC moest in Rotterdam het hoofd buigen voor sv Charlois. De thuisploeg was met 3-1 de betere ploeg. De tweede garnituur van DSVP werd door Sportclub Monster op een 2-2 gelijkspel gehouden.

Misverstand

Concordia speelde een prima eerste helft tegen Lyra met goed positiespel. Meggie Bouma schoot uit een schitterende voorzet van Pippa van der Brugge de Delftse vrouwen naar een verdiende 1-0 voorsprong. Door een ongelukkig misverstand kwam Lyra weer op gelijke hoogte. Na de thee was Lyra duidelijk de betere ploeg en scoorde vlot twee keer. Concordia rechtte de rug en kwam door hard werken enigszins fortuinlijk terug naar 2-3. Lyra liet zien dat het de verdiende koploper is in deze klasse en won het duel uiteindelijk met 2-5.