Derde Divisie (zo): Westlandia heeft off-day en gaat fors onderuit

Westlandia keek al snel tegen een achterstand aan bij ADO’20 en mocht van geluk spreken dat het maar 1-0 was bij rust. Na de doelwisseling maakten de gastheren het karwei af en stapten met een 3-0 overwinning van het veld.

Tekst: Ton Beije

Westlandia begon niet goed aan de wedstrijd bij ADO’20. Al; na zes minuten spelen keken de mannen van trainer Cesco Agterberg al tegen een 1-0 achterstand aan. Sead Mazreku knalde van afstand de bal langs doelman Jack Morauw. Een minuut later leken de Naaldwijkers het antwoord al klaar te hebben toen Ouanis Kellouh scoorde, maar de treffer werd geannuleerd omdat hij dit deed vanuit buitenspelpositie. Na een dik kwartier spelen werd er weer een doelpunt van Kellouh afgekeurd, omdat de scheidsrechter buitenspel had geconstateerd. Twee tegenvallers voor de bezoekers op rij.

Duik

Aan de andere kant had ook ADO’20 de marge al kunnen verdubbelen, maar doelman Jack Morauw haalde de bal na een vrije trap van Sead Mazreku met een prachtige duik uit zijn doel. Na vijfendertig minuten al een wissel in de ploeg van Westlandia. Jesaja Dias verliet het veld en Niek Meijer kwam in de ploeg. In de slotfase van het eerste bedrijf kwam Westlandia nog twee keer goed weg. ADO’20-speler Jan-Willem Tesselaar zag zijn inzet naast gaan en Maurizio Brenna schoot op de lat boven Morauw. Westlandia, dat slordig speelde in de eerste helft, kwam met die 1-0 stand bij rust nog goed weg.

Evenwicht

In het eerste kwartier na de pauze waren beide teams redelijk in evenwicht. Sem Kroon (ADO’20) kopte de bal uit een vrije trap van Daan Boerlage net naast het Westlandse doel. Jan-Willem Tesselaar van de thuisploeg verstapte zich, maar kon na verzorging niet verder. Voor hem kwam Danny Lute in het veld. Hij kreeg na een uur spelen al een kans, maar kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Maurizio Brenna doeltreffend af te ronden. Even later was het wel raak voor de gastheren. Na een goed uitgespeelde aanval scoorde Maurizio Brenna de 2-0. Trainer Agterberg bracht bij Westlandia gelijk twee wissels in het veld. Kai Verbeek en Can Memisoglu gingen eruit en Serhat Cakmak en Kevin Schutte kwamen erin.

Geel

Een kwartier voor tijd werd het duel door ADO’20 in het slot gegooid. Op het randje van buitenspel mocht Danny Lute doorgaan en tikte hij de bal langs Jack Morauw in het doel: 3-0. Tot overmaat van ramp liep Jedsel Markes (foto) in de blessuretijd nog tegen een gele kaart aan wegens het maken van een overtreding. Een totale off-day voor Westlandia, dat met een 3-0 nederlaag de bus in moest stappen richting Naaldwijk.