Hoofdklasse (zo): TAC’90 pakt verdient volle buit tegen Velsen

Om het zelfvertrouwen wat op te krikken oefende TAC’90 afgelopen dinsdag tegen zaterdag hoofdklasser Zwaluwen uit Vlaardingen. Het werd een klinkende 5-2 overwinning, wat een goede generale bleek voor de wedstrijd tegen Velsen. TAC-trainer Mario Koswal besloot op basis van deze oefenwedstrijd voor de Onder 23-spelers Aloiso Da Luz (foto) en Ricardo Chotoe een basisplaats in te ruimen. Tevens werd na twee jaar blessureleed als linksachter Baris Soylemez in de ploeg gebracht. Dit alles bleek een gouden greep, want alle drie spelers lieten een meer dan positieve indruk achter.

Tekst: Eugène Hercules

De beginfase van de eerste helft was traditioneel voor de thuisploeg. TAC’90 zette de tegenstander onder druk, maar verder dan een hard schot van captain Randell Labordus en een kopbal van Abdelhak Boojaada kwam de ploeg vooralsnog niet. De jonge Velsen-keeper Bas Schol stond bij beide pogingen op de goede plek. Wakker geschrokken besloot Velsen wat verder van het doel te gaan spelen, wat ook voor de bezoekers enkele mogelijkheden opleverde. Daarna gebeurde er een half uur lang niets bijzonders totdat na bijna veertig minuten de TAC’90-verdediging even niet bij de les was. Lennaert Stuur profiteerde hiervan en opende de score: 0-1. De rustig en prima fluitende Maastrichtse referee Max Kok floot bij deze stand voor het rustsignaal.

Puntjes

In de rust zette TAC’90-trainer Mario Koswal in de kleedkamer de puntjes even duidelijk op de spreekwoordelijke i. Bij aanvang van de tweede helft leek er opeens een ander TAC’90 in het veld te staan. De middenvelders Chotoe, Bojaada en Rensy Barradas namen op het middenveld de touwtjes in handen. Nu werd de tegenstander en met name de defensie wel opgejaagd, waardoor Velsen niet meer de bal rustig kon laten rondgaan. TAC’90-spits Sinan Keskin ontpopte zich voor de Velsen-verdedigers tot een ware plaag met in zijn rug de telkens diepgaande Bojaada. De onrust in de Velsense defensie nam hierdoor met de minuut toe. Bovendien werd de bal door de Haagse ploeg directer naar voren gespeeld in plaats van deze te brengen.

Afgemeten

Als snel betaalde zich dit uit. Uit een afgemeten voorzet van Djameiro Rigters wist Keskin binnen tien minuten met een droge knal de gelijkmaker achter doelman Schol te schieten. De blauw-rode beer was nu echt los en het wachten was op de voorsprong voor de thuisploeg. Met een splijtende dieptepass van halverwege de eigen helft bereikte Soylemez de snelle Keskin. Deze liep de verdedigers voorbij alsof ze er niet stonden en zette TAC’90 in de 65e minuut op de meer dan verdiende voorsprong: 2-1. Vlak na deze treffer bood dezelfde Keskin een mooie kans aan Rigters en deze rondde bekwaam af: 3-1. De thuisploeg verzuimde hierna nog om de score op te voeren, zodat het bij de 3-1 stand bleef.

Na afloop was de thuisploeg meer dan tevreden over hoe het zich had gepresenteerd in de tweede helft. Dit was weer het TAC’90 waar iedereen zo graag naar kijkt. En gelet op de uitslagen van de andere wedstrijden in deze Hoofdklasse was deze overwinning ook nog eens broodnodig. Aanstaande dinsdag volgt de bekerwedstrijd om 20.00 uur op eigen terrein tegen Blijdorp en komende zondag staat de verre reis naar Alcides op het programma.